Sport

2017.08.27. 14:35

Vitka SE - Jobbak lehetnek, mint valaha

Vásárosnamény - Ismét Szemán Szilvia irányítja a Vitkát, amelynek játékoskerete alaposan kicserélődött.

Vásárosnamény - Ismét Szemán Szilvia irányítja a Vitkát, amelynek játékoskerete alaposan kicserélődött.

Noha írásban nincs lefektetve, arról szokás pusmogni, hogy egy feljutott csapat számára mindig a második év a legrázósabb. Az elsőben ugyebár a lendület még kitart, majd könnyen elfogyhat a szufla – a lelkesedés. Nos, a vitkaiak azért törik magukat, hogy ékes bizonyítékát adják: ez csak egy üres lózung, semmi más.

Mert bár az NB II-es női kézilabdacsapat alaposan kicserélődött, megkockáztatható, jobb lesz, mint az előző szezonban. Márpedig a beregiek akkor sem a „futottak még” kategóriát képviselték, masszívan beékelődtek a középmezőnybe. Az edzői posztot fél esztendő múltán ismét megöröklő Szemán Szilvia lépett a távozott Csapó Erika helyére, irányításával próbál megfelelni a magasztosabb elvárásoknak a gárda.

Immár hat korábbi játékos nélkül. Sarkadi Éva a Csenger színeiben folytatja, a Csontos Rita, Lapsova Lucia duó munkahelyi, Iváncsó Rebeka, és Mekes Mónika egyaránt iskolai elfoglaltság miatt vált ki, míg Rácz Krisztina leállt – ugyancsak megnövekedett a civil feladatai következtében.

Mindeközben a Kisvárda Master Good élvonalbeli klubjának közvetlen utánpótlásából öt fiatal, nevezetesen Beke Gabriella, Haraszti Dzsenifer, Rózsa Nikoletta, Szilágyi Réka, illetve Vass Bianka érkezett. Továbbá a balszélen, valamint irányítóként is bevethető Héjjas Tímea, aki az NB I-es Várda felnőttkeretének is tagja volt. ...és ez ég nem minden. A karmester Kránitz Andrea és a beálló Major Flóra az NB I B.-ben érdekelt Nyíradonytól igazolt a Vitkához. Ahhoz a csapathoz, amely egy hétig edzőtáborozott Cigándon és Dombrádon, mi több, előkészületi meccs vívott a lengyel másodosztályú JKS Jaroslaw együttesével.

– Egyértelműen a minél jobb szereplés a cél, nem titkoltan szeretnénk felkapaszkodni a dobogóra – nyomatékosította Szemán Szilvia, a Vitka játékos-edzője. – Mondhatjuk, hogy a csapat jelentősen átalakult, így jelenleg a legfontosabb, minél hamarabb összeálljon a társaság, mivel az egyéni képességekkel aligha lehet gond.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!