Sport

2017.08.19. 19:49

Kisvárda Master Good - Három fejesgól, három pont, első hely

Kisvárda - Kisvárda - Három fejesgólt szereztek a kisvárdaiak, és ők is kiütötték a tavasszal még NB I-es Gyirmótot.

Kisvárda - Kisvárda - Három fejesgólt szereztek a kisvárdaiak, és ők is kiütötték a tavasszal még NB I-es Gyirmótot.

Megszületett végre az első, hazai pályán, a Gyirmót ellen elért kisvárdai gól, és a szabolcsi csapat most először győzte le kisalföldi ellenfelét az NB II-ben. Összességében a vártnál könnyebben.

Mert az senkit nem tévesztett meg Várdán, hogy a gyirmótiak legutóbb súlyos, 3–0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a Nyíregyháza Spartacustól, a fejekben inkább az motoszkált, hogy a tavalyi élvonalbeli csapat látogatott hozzájuk. Az elmúlt meccsek tapasztalatai alapján nincs gárda a másodosztályban, amely ne tudná, hogy figyelni kell a kisvárdai szabadrúgásokra, de a jelek szerint azok mégis kivédhetetlenek. Főleg, ha tesznek bele egy csavart, mint most, az első félidő derekán, amikor nem a megszokott feladó, Matija Misic ívelte a kapu elé a labdát, hanem az ő legurításából Lucas Bertucci. Középen pedig Délczeg Gergely emelkedett a legmagasabbra, és már vezetett is a Várda.

A házigazda biztosan őrizte előnyét, úgy tűnt, az egy héttel korábbihoz hasonlóan megint elég lehet egy gól a sikerhez a kapura nem sok veszélyt jelentő gyirmótiak ellen – igaz, Molnár-Farkas Tamás egyszeri, hajmeresztő kifutása után közös erővel kellett mentenie a gólvonalról Lucas Bertuccinak és Hrihorij Zankónak, de ettől nagyobb lehetőség nem nyílott a vendégek előtt. Az utolsó félórára aztán beállt Brana Ilics, akinek játéka arra engedett következtetni, hogy legalább akkora erőssége lehet a csapatnak, mint Matija Misic.

A szerbiai csatár beadásából a szintén csereként beállt Sergiu Adrian Oltean fejelt-vállalt a kapuba, majd olyan erős lövést küldött a kapura, hogy szemmel alig lehetett követni, a gyirmóti kapus azonban kiütötte azt. Pechjére Délczeg reagált a leghamarabb, saját maga második (fejes)gólját szerezve.

Mintha csak arra a kérdésre bólintottak volna rá a várdaiak, hogy négy forduló után hajlandóak-e az élre állni. Megtették, mert egymást követő harmadik győzelmüket is megszerezték.

NB II: 4. forduló

Kisvárda Master Good–Gyirmót FC Győr 3–0 (1–0)

Kisvárda, 1385 néző, v.: Gyarmati (Farkas B., Szalai D.).

Kisvárda: Molnár-Farkas – Zanko, Vermes, Izing, Fodor Á. – Vári B. (Hej, 79.), Lucas, Oláh G., Misic (Oltean, 69.) – Délczeg, Lukács R. (Ilics, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gyirmót: Sebők Zs. – Áchim S., Lázár P., Széles I., Présinger – Kiss M., Varga P. (Szalánszki, 79.) – Szegi, Simon András, Stieber A. (Németh Zs., a szünetben) – Jano (Paku, 62.). Vezetőedző: Molnár László.

Gól: Délczeg (1–0) a 20., Oltean (2–0) a 79., Délczeg (3–0) a 84. percben

Percek, események

20. perc: jobboldali szabadrúgásból Misic gurította le a labdát Lucas elé, ő az alapvonaltól közeléből beadott, a kaputól 10 méterre felugró Délczeg pedig úgy fejelt a jobb alsó sarokba, hogy a labdához Sebők Zsolt kapus és a kapufa is beleért, 1–0.

79. perc: Ilics balról középre ívelt szabadrúgásból Oltean a saját vállára fejelte a labdát, ahonnan az a kapu közepébe hullott, 2–0.

84. perc: Ilics cselezett balról befelé, majd jobbal 14 méterről hatalmas erővel lőtt, Sebők Zsolt nagy bravúrral kiütötte a labdát, amit Délczeg 6 méterről fejelt a bal felső sarokba, 3–0.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az eredmény ellenére nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen a Gyirmót mindent bevetett, több taktikai rendszerben is futballozott. Ismét veszélyesek voltak a szabadrúgásaink, és nagy fegyvertény, hogy a kiváló ellenféllel szemben háromszor is eredményesek voltunk, és ezzel a tabella élére álltunk.

Molnár László: – A játékunk jobb attól, amit az elmúlt két meccs eredménye mutat, Az első félidőben jól játszottunk, de el kell ismerni, összességében a Kisvárdának volt több helyzete, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Elemeznünk kell a történteket, főleg, hogy miért kaptunk közeli fejesgólokat.

Ezek is érdekelhetik