Sport

2017.10.06. 16:48

Vereség Gibraltártól – ezt azért szokni kell

Mándok - Mándokon a népes közönség előtt most nem tudott nyerni a magyar rögbiválogatott.

Mándok - Mándokon a népes közönség előtt most nem tudott nyerni a magyar rögbiválogatott.

A futball mellett immár egyértelműen a rögbi a második számú sportág Mándokon, ahol tavaly ilyenkor a dánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn láthatta a közönség a sportág hagyományos változatában szereplő magyar válogatottat, amely pénteken, a helyiek nagy örömére a Gibraltár elleni barátságos meccsre visszatért oda (és a tavaszi utánpótlásmeccsekről még nem is szóltunk).

Rögbimeccset is ritkán látunk errefelé, de hogy éppen Gibraltár ellen… Feltételezve, hogy a brit tengerentúli városállam 34 408 lakosa között egyforma az ivararány, nagy szó, hogy 17 204 férfiből és fiúból van huszonegynéhány, akikből ki lehet állítani a rögbiválogatottat. Amely az összsúly terén is jobban állt a magyaroknál (ennek a meccseken gyakori tolongásban van jelentősége), ráadásul az első félidőben büntetőkkel előbb 6–0-ra, majd a meccs első céljával 11–3-ra elhúztak a vendégek, akik még két büntetőt és egy jutalomrúgást is kihagytak, így további nyolc pont megszerzésének lehetőségét packázták el.

A magyarok szövetségi kapitánya, Richard Williams kilenc újoncot nevezett a keretbe, ám a szünet utáni szépítés nem hozzájuk volt köthető, hanem a szülinapos Gyurcsik Mózeshez. Feljöttünk 11–10-re, de Alexander Cruz büntetőjével megint elhúzott négy ponttal Gibraltár. Büntetőcéllal még fordítottunk egyszer, de a gibraltáriak válaszolni tudtak, és Cruz lába a jutalomrúgásnál sem remegett meg.

Bár nagy hajrát indítottunk, Gibraltár 21–15-re nyert, és – sportágtól függetlenül – azért ez szokni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!