Sport

2018.01.15. 11:55

Fazekas Csaba újra a Kék Cápák között!

Nyíregyháza - Sitku Ernő: „Mindig is közénk tartozott, és közénk is fog tartozni.”

Nyíregyháza - Sitku Ernő: „Mindig is közénk tartozott, és közénk is fog tartozni.”

Rövidre sikerült Fazekas Csaba debreceni kitérője, a 18 éves kosaras ugyanis visszatért szülővárosa csapatába, a Nyíregyháza Blue Sharksba. A korosztályos válogatott játékos nyáron igazolt az NB I A csoportba jutott DEAC-hoz, de nem sok játéklehetőséghez jutott, a napokban új légióst szerződtettek a posztjára, ráadásul gimnáziumi tanulmányait is Nyíregyházán végzi, így adta magát a visszatérés. De tényleg: adta magát?

– Csabi édesapja a klubnál dolgozik marketingesként, emiatt is folyamatosan képben voltunk arról, hogy miként alakul a sorsa a szomszédvárban – mesélte a visszatérés történetét Sitku Ernő, a másodosztályban harmadik helyen álló Kék Cápák szakmai igazgatója. – Nagyon szurkoltunk neki, hogy érje el az álmait, ám ha már így alakult, akkor azt kívánjuk, hogy nyíregyházi kosarasként legyen újra élvonalbeli játékos. Nagyon örülünk a visszatérésének, hiszen ő mindig is közénk tartozott, és közénk is fog tartozni.

Fazekas Csaba visszatérésével tovább bővül a kötelezően bevetendő, 1997-ben vagy később született játékosok köre (közülük legalább egynek kell folyamatosan a pályán lennie) a Blue Sharksban. Ebben a bajnokságban eddig leginkább Mokánszki Máté és Sitku Márton töltötte be ezt a szerepkört, a szerdai, Veszprém elleni hazai Hepp-kupa-negyeddöntőn (kezdés 18 órakor) meglátjuk, hogy miként alakul a csapat szerkezete, hiszen az is a jó hírek közé tartozik, hogy Fazekas Csaba minden papírja megérkezett, így bevethető lesz a hétközi mérkőzésen. A hátvéd-bedobó játékjoga végleg visszaszállt a nyíregyháziakra, tehát nemcsak kölcsöndadásról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!