Sport

2018.03.02. 08:51

Amikor nem „játszik” a papírforma

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindhárom megyei női csapat pályára lép, a férfi vonalon rangadót rendeznek Gyarmaton.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindhárom megyei női csapat pályára lép, a férfi vonalon rangadót rendeznek Gyarmaton.

Na itt van, amit már pedzegettünk. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport szabdalt menetrendjének következtében a hét végén a négy megyei csapat közül a Nyírbátor, Tiszavasvári páros pihenőre ítéltetett. Pedig, mondhatjuk, a felek most jöttek igazán lendületbe, mindkét együttes veretlenül teljesítette az eddig megrendezett három tavaszi kört...

Így a figyelem leginkább a Fehérgyarmatra, illetve a Kisvárdára vetül, annál is inkább, mert szombaton (kezdés: 18 óra) éppen egymás ellen játszanak – a szatmári katlanban. A szezon második fele idáig egyértelműen a második helyen tanyázó vendégek számára alakult jobban: három fellépésből kettőt megnyertek, csupán a Bátorral szemben botlottak, ugyanakkor a gyarmatiak két meccset elbuktak, a Hajdúnánással szemben döntetlent értek el. Ezzel együtt már hagyomány, hogy ebben a párosításban nem „játszik” a papírforma, gyakorlatilag bármi megtörténhet.

A női vonalon viszont teljes lesz a „mieink” programja. A sort a címvédő Mátészalkai MTK nyitja, amely zsinórban kétszer vesztett, emiatt az élről a harmadik pozícióba csúszott vissza. Szombaton (kezdés: 15 óra) alighanem óriási csalódásként élnék meg, ha elmaradna a győzelem, a látogató Mezőkövesd ugyanis tartósan leragadt az alsóházban. Szintén aznap ózdi turnéra utazik a tabellán hatodik Vitka: a beregi hölgykoszorú legutóbb a Szalkát „kapta el”, borítékolható, hogy a negyedik Lóci DSE otthonában hasonló alakításra lesz szükség az előrelépés érdekében.

A Kölcsey-DSE-Nyíregyháza vasárnap (kezdés 11 óra) – a Tiszavasváti úti létesítményben – fogadja a Kazincbarcikát. A Hadobás-tanítványok fölényes idegenbeli diadallal rajtoltak, és második fellépésük hasonló végkifejlettel kecsegtet, a borsodi csapattal szembeni összecsapás is. Legalábbis a papírforma ezt ígéri.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!