Sport

2018.03.18. 14:19

Foci helyett a tél fogságában

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Volt ennél rosszabb is, öt éve egy hónapra leállt a bajnokság.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Volt ennél rosszabb is, öt éve egy hónapra leállt a bajnokság.

Itt és most normális esetben a labdarúgó megyei másodosztályú bajnokság 18. fordulójának történéseiről számolnánk be. Ami annyiban igaz, hogy a program szombati találkozóit annak rendje és módja szerint - egy kivétellel - lejátszották. A Nyírerdő csoportban viszont a Tiszakanyár-Demecser mérkőzés a 73. percben félbeszakadt, mert információnk szerint a vendégcsapat a rossz időjárási körülmények, konkrétan az ónos eső és a viharos szél miatt ami szerintük alkalmatlanná tette a folytatást, levonult a pályáról...

Már ekkor, tehát szombat délután szó szerint viharfelhők gyülekeztek, az első, illetve másodosztályú összecsapások hajrájában neccessé vált a helyzet. Késő este pedig elszabadult a pokol, egyértelművé vált, hogy ebből másnap nem lesz futball.

Vasárnap reggel a hivatalos döntés is megszületett, nyolc órakor lefújták a teljes programot. Mondhatni közkívánatra, no meg ezt diktálta az észszerűség: nemhogy a pályákat lepte be a hó, igazából a közlekedés is komoly problémákat okozott.

Ugyanakkor mindenki rendkívüli szituációt emleget, holott nem is olyan régen ennél cudarabb időszakot élhettünk meg március derekán. A megyei bajnokság például 2013 tavaszán egy hónapra leállt, erőltetett menetben fejeződött be a felettébb emlékezetes idény. Bár a jelek szerint ez sokan elfelejtették...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!