Sport

2018.03.28. 12:16

Osztálytársak szép érmei

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zelk-iskola hatodikosai a diákolimpiákon remekeltek.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zelk-iskola hatodikosai a diákolimpiákon remekeltek.

Egyazon hétvégén rendezték az úszók és a tollaslabdázók országos diákolimpiai döntőjét, amelyekben érdekelt volt a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Angol-Német Kéttannyelvű Iskola két hatodik osztályos diákja is, Lengyel Áron és Szentpáli Marcell. A két sportoló azonkívül, hogy nem sporttagozatos iskola tanulójaként űzi kedvenc sportágát, korosztályos válogatottak és számos országos és nemzetközi versenytapasztalattal is rendelkeznek.

Az idei tanévben Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont az ország legjobb diákúszói versenyének, amelyen Áron, kedvenc számában, 100 méter pillangón a harmadik helyet szerezte meg. A 4x50 méteres gyorsúszó csapat tagjaként is indult, és ott egyéni legjobbját úszva aranyéremhez segítette a kvartettet.

Ezzel egyidőben, több száz diák ütötte a „tollast” a kiskunfélegyházi sportcsarnokban. A háromnapos maratoni verseny középső és utolsó napján az A kategóriás, vagyis egyesületi igazolással rendelkező versenyzőké volt a főszerep. Marci, korosztályának fiataljaként, egészen a döntőig menetelt, ahol végül ezüstéremmel zárt.

Medve Róbert a tagintézmény igazgatója és Jakabné Keul Andrea a két fiatal sportoló testnevelője büszkék diákjaikra és segítik őket, hogy további szép eredményeket érjenek el a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!