Sport

2018.03.27. 12:27

Tavaszköszöntő maratonit futottak

Nyíregyháza - A szabolcsi indulók is letették a névjegyüket a deberecni Rotary-fesztiválon.

Nyíregyháza - A szabolcsi indulók is letették a névjegyüket a deberecni Rotary-fesztiválon.

A tavasz beköszöntének vagy legalábbis közeledtének egyik legbiztosabb jele, amikor beindulnak a futófesztiválok. A futók körében is véget ért a téli kilométergyűjtés időszaka, egyre több réteg kerül le a sportviseletből, és neki lehet vágni az első versenyeknek.

A Rotary Futófesztivált már nyolcadik alkalommal rendezték meg Debrecenben, az indulók az öt kilométertől kezdve a maratonig (42,195 km) választhattak a távok közül. A helyszín közelsége miatt szép számban neveztek szabolcsi futók is, akik közül többen a végelszámolásnál is „labdába rúgtak”.

Nem véletlenül éltünk ezzel a hasonlattal, hiszen a korábbi nyíregyházi (és sényői és demecseri és pécsi és kemecsei) labdarúgó, Barna Miklós egyre figyelemreméltóbb eredményeket ér el maratonon. A felkészülése olyannyira jól sikerült az egykori NB I-es védőnek, hogy ezen a távon második nekifutásra az igen jó 3:17:48 órás időt ért el, amivel az abszolút mezőnyben a 14., korosztályában (41-50 évesek) pedig a kilencedik helyen végzett.

Tőle is jobban hasított Rimóczy István, aki 3:14:19-cel a 11., korcsoportjában (szintén 41-50) a hetedik helyen végzett. A triatlonista Kovács Szilárdnak, vagyis Cycónak sem kell szégyenkeznie, ő 3:18:02 alatt ért célba, és lett összetett 15., illetve a 41-50 évesek között a tizedik.

A hölgyek között az abszolút verseny legjobb helyezését a 3:57:00 perces idővel célba érő Demeter Zita érte el, ezzel nyolcadik lett, és kategóriájában (41-50) felállhatott a dobogó harmadik fokára. Ambrus Mónika (4:27:35) a 31-40 évesek között lett hetedik, abszolútban pedig a 17. helyen zárt.

A háromnegyed maratoni távon, vagyis 30 kilométeren Villányi-Németh Ágnes az összetett verseny harmadik helyén zárt, kategóriájában (31-40 év) pedig a leggyorsabbnak bizonyult 2:40:49 órás idejével. A félmaratonisták között Kovács Lajos (1:37:12) szerzett érmet a kategóriájában, ő harmadik lett az 51-60 esztendősök között. Nem sokkal maradt le a dobogóról Pócsi Attila sem, aki az abszolút verseny tizedikjeként a 41-50 évesek között negyedik lett 1:29:20-as idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!