Sport

2018.04.25. 09:56

Kanizsa éjjel, Kanizsa nappal

Sényő - Két hónap után visszatér az MTK stadionjába a sényői futballcsapat, amely hazahozná onnan az Amatőr-kupát.

Sényő - Két hónap után visszatér az MTK stadionjába a sényői futballcsapat, amely hazahozná onnan az Amatőr-kupát.

A sényőiek nagy hete lehet a mostani. A megyei I. osztályban szereplő futballcsapat csütörtökön döntőt játszik az Amatőr-kupában, vasárnap pedig a Mándok ellen matematikailag is biztossá teheti bajnoki elsőségét. Mivel utóbbira gyakorlatilag mérget lehet venni, a Sényő-Carnifex csapata mindent feltehet a Nagykanizsa elleni összecsapásra.

– Ezt mi is így gondoljuk, hiszen az ilyen alkalmak nem biztos, hogy visszatérőek egy futballista pályafutásában, és amikor már látjuk a célt, vagyis a kupát, akkor meg is kell ragadni annak a lehetőségét, hogy megszerezzük azt – mondta Sándor Tamás, a sényőiek edzője, aki pályafutása során azért játszott jelentősebb célért, de edzőként az első trófeáját szerezheti. – Persze, hogy érzem én is a bizsergést, de ez nemcsak most van így, hanem valamennyi bajnoki előtt. Biztos bennem van a hiba, de a jelek szerint ezt már nem fogom kinőni. Ugyanolyan szertartásokkal készülök a mérkőzésekre, mint játékoskoromban, hiába, a meccs nálunk, vagy legalábbis nálam ünnepnek számít.

Az Amatőr-kupa döntőjébe ugyebár a Magyar Kupán keresztül lehetett megváltani a belépőt, azok a megyei bajnokságban szereplő csapatok az érintettek, amelyek az MK-ban a legtovább jutottak. A Sényő-Carnifex és ellenfele, a Zala megyei első osztályú bajnokságban szintén éllovas UFC Nagykanizsa egyaránt a nyolcaddöntőig jutott: a szabolcsiak az MTK ellen buktak el 4–2-es összesítéssel, míg a kanizsaiakat a Békéscsaba búcsúztatta 4–1-gyel.

– Arra is jó ez a mérkőzés, hogy felmérjük, hol is tartunk, hiszen akár a Kanizsa is lehet ellenfelünk az osztályozón, ahova azért szeretnénk eljutni – így Sándor Tamás. – Komolyan készülünk az ellenfélből, videofelvételen is elemeztük a játékát, láttuk a Békéscsaba elleni mérkőzésüket és egy bajnokijukat is. Nem túlzás, napok óta a Kanizsával kelek és fekszek. Nagyon akarjuk ezt a trófeát.

A helyszín, az Új Hidegkuti Nándor Stadion nem lesz ismeretlen a sényőiek számára, hiszen február 21-én ott játszották az MTK elleni MK-nyolcaddöntős párharc első mérkőzését (0–4). Ez akár lehet előny is, ugyanakkor a sényőiek szinte már „unhatják” is a Hungária körúti arénát, és talán nem bánták volna, ha a kupadöntő apropóján egy másik nagy létesítménybe is bebocsátást nyernek.

– Egy biztos, nem kell már rácsodálkoznunk az arénára, hiszen ismerősként térünk oda vissza, tudunk majd mihez viszonyítani, attól sem ájulunk majd be, hogy a pálya olyan nagy, hogy szinte a széle-hossza egyforma – így Sándor Tamás. – Az amatőr szférából érkező futballistának nagy szó, hogy eljuthat idáig, bár úgy voltunk vele az MTK elleni meccsen, hogy ez már egyeseknek nem adatik meg újra, és ennek szellemében adtunk lehetőséget bizonyos játékosoknak. Ezt most is szem előtt fogjuk tartani, de az elsődleges az, hogy megnyerjük a mérkőzést, és vele együtt a kupát is.

A sényőieket nem hagyják magukra szurkolóik, a nyugdíjasklub tagjai éppúgy érdeklődnek a kupadöntő iránt, mint az iskolások, az MTK ellenihez hasonlóan két-háromszázan most is elkísérhetik majd a csapatot.

Ezek is érdekelhetik