Sport

2018.04.14. 08:22

Nyíregyházi SN - Keménynek ígérkező rangadó

Nyíregyháza - A nyíregyháziak igyekeztek feltöltődni és felkészülni a bajnoki folytatásra, a békési mérkőzésre.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak igyekeztek feltöltődni és felkészülni a bajnoki folytatásra, a békési mérkőzésre.

Az előző két hétvégén nem játszottak bajnokit a férfi kézilabda második ligában. Most viszont újra pályára lépnek a csapatok, a Keleti csoportban rangadót is játszanak. A két 28 pontos csapat közül a negyedik Békés a harmadik Nyíregyházi SN csapatát fogadja szombaton 18 órától.

Még öt kör van hátra

A tét nem kicsi, hiszen a győztes lépéselőnybe kerül a dobogós helyezésekért folytatott harcban. Ráadásul a pontvadászatból már csak öt kör van hátra. Értelemszerűen, aki hibázik, annak már nem sok lehetőség marad a javításra.

– Igyekeztünk hasznossá tenni a bajnokimentes időszakot – kezdte érdeklődésünkre Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Az edzések mellett figyelmet fordítottunk a csapatkovácsolásra is, ezért egyik nap paintballoztunk. A tréningek mellett egy edzőmérkőzést is játszottunk Tiszavasváriban.

Feltérképezték az ellenfelet

– Ami a szombati találkozót illeti, igyekeztünk a legaprólékosabban feltérképezni a békésieket. Megnéztük a hazai meccseiket, illetve az utolsó találkozójukat, amelyet Mezőkövesden játszottak és veszítettek el 35-30-ra. A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy kapcsoljuk ki a két belső lövőjüket. Magas, erős faluk van amit nehéz áttörni. Éppen ezért kulcskérdés lehet, hogy jó védekezésből tudunk-e majd gyors és eredményes kontrákat vezetni. Amennyiben ezt sikerül megoldanunk, akkor van esélyünk a jó eredményre – így Bécsi János.

Úgy kellene, mint ősszel

Rossz hír, hogy sérülés miatt kétséges Vasas György és Székely Nikola játéka. Ezzel együtt taktikus és fegyelmezett játékkal nem elérhetetlen a győzelem. Miként a két együttes őszi meccsén, amikor a nyíregyháziak nyertek 26-23-ra.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!