Sport

2018.05.16. 13:33

A Supercarsban szuper mezőny

Máriapócs - Az Európa-bajnoki sorozat versenyzői is indulnak a RabócsiRingen.

Máriapócs - Az Európa-bajnoki sorozat versenyzői is indulnak a RabócsiRingen.

A honi ralikrosszozók tudását mi sem jelzi jobban, minthogy egyre többen állnak rajthoz a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon.

Sőt, Szabó Krisztián személyében kontinensbajnokunk is van – ez még inkább felértékeli a hazai pontvadászatot, amelynek következő fordulója következik, a pünkösdi megmérettetésnek a máriapócsi RabócsiRing ad otthont.

Az elmúlt hét végén a Supercars kategóriában három magyar indult az Európa-bajnokság belgiumi futamán. Kárai Tamás (Audi) a 16., helyen zárt az előfutamok után, míg Mózer Attila (Audi) a 22., Lukács Kornél (Csucsu) pedig a 24. helyen végzett.

Hatalmas élmények

A nyíregyházi Mózer Attilának az idén ez volt a második Eb-futama, mert korábban a barcelonai versenyen is rajthoz állt.

– Eddig hatalmas élményeket adott a két Eb-futam, – kezdte lapunk érdeklődésére Mózer „Főfelügyelő”. – Új autó, új kihívások és eső. Húsz éve alatt talán összesen nem autóztam annyit esőben, mint a két Eb-futamon. Kezd összeállni az autó, ami egyébként fantasztikus, ­egyre jobbak a beállítások és úgy vélem, nagyon sokat tudok fejlődni a nemzetközi mezőnyben. A gerincem miatt kicsit tartottam az ugratóktól, de szerencsére nem okozott semmilyen problémát. Az eredmények másodlagosak, hiszen ez az év a tanulásé. Jól haladok, mert a tesztelések során kiderült, hogy négy másodpercet gyorsultam. A két Eb-futamon annyit mentem, amennyit tavaly a bajnokságon összesen.

Fantasztikus a hangulat

– A hangulat fantasztikus, a versenyek parádésak. Nekem is bekopogtattak hátulról a rajtnál, én is bekopogtattam másnak. Korrektül mennek a tologatások, kemény csaták vannak, ám a végén mindig sportbaráti a hangulat. Ha még jobban megismerem az autót, a mezőny köze­pére odaérhetek. Az elődön­tő még csak álom, amennyiben az idén „csak” olyan élmé­nyeket ad, mint az eddigi két futam, akkor már elégedett leszek – így a remek pilóta.

Spitzmüller is indul

– Visszatérve a pünkösdi ­versenyre, a jelek szerint ritkán látott nagy mezőny jön össze a Supercarsban. Az Eb-n szereplők közül itt lesz Kárai, Mózer és Csucsu, jelezte indulását a vébé-résztvevő Szabó Krisztián, újra ringbe száll Spitzmüller Csaba, azaz parádés a szereposztás.

– Úgy vélem, a közönség jár a legjobban, hogy ilyen erős mezőny jön össze a pünkösdi versenyen. Csucsuval a belga futamon is nagy csatát vívtunk, most még mások is bekapcsolódnak a küzdelembe – így Mózer Attila.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!