Sport

2018.05.13. 19:30

Kisvárda Master Good - Még várni kell az ünnepléssel

Kisvárda - Veszített a Kisvárda és mivel nem kapott ki a Békéscsaba, egy pont még mindig kell a feljutáshoz.

Kisvárda - Veszített a Kisvárda és mivel nem kapott ki a Békéscsaba, egy pont még mindig kell a feljutáshoz.

Úgy készültek a kisvárdaiak és a szurkolóik, hogy vasárnap feljutást ünnepelhetnek Putnokon, ahol a Kazincbarcika alkalmi otthonában lépett fel az NB I-től a kezdés előtt három pontnyi távolságban lévő szabolcsi csapat. Útra is kelt vagy kétszáz vendégszurkoló, akik szomorúan vették tudomásul, hogy az első valamirevaló akciójából megszerezte a vezetést a Kazincbarcika.

Túl sokáig nem kellett emészteniük magukat a történtek miatt, mert gyorsan jött az egyenlítés, amely Sergiu Oltean nagy bedobását, Lukács Rajmond harcosságát és Oláh Gergő szemfülességét dicséri. A vezetés megszerzésére is volt esélye a vendégcsapatnak, de az ezúttal a középpálya jobb oldalán játszó Vári Barnabás kapu elé lőtt labdáját hárították a barcikai védők. A szünetben döntetlenre, de így is feljutásra állt a Várda, mert a Békéscsaba sem vezetett a Budaörs vendégeként.

Sokáig nem változott az eredmény egyik pályán sem, így úgy tűnt, ünnepelhet a végén a Várda. Közben azért a vendégek próbáltak előremenni, ezt kihasználva a barcikaiak kontráztak, és megszerezték a győzelmet, majd a végén a kegyelemdöfést jelentő gólt. A hazaiak így a bennmaradásuk kiharcolása szempontjából nagyon fontos három pontot szereztek, a Kisvárda pedig abban bízhatott, hogy a Budaörs megszerzi a győztes gólt a Békéscsaba ellen. Ez azonban nem történt meg, így matematikailag még nincs meg az NB I a Várda számára, de ahhoz immár csak egy pontra van szüksége a csapatnak.

NB II: 35. forduló

Kazincbarcikai SC–Kisvárda Master Good 3–1 (1–1)

Putnok, 600 néző, v.: Böcskei (Máyer, Kovács I G.).

Kazincbarcika: Somodi – Palmes, Heil, Belényesi Cs., Süttő –Hegedűs D. (Tóth Sz., 53.), Kovács O. – Gábor L. (Engel, 75.), Sigér Á. (Mikló, 67.), Kanalos – Boros G. Megbízott edző: Koleszár József.

Kisvárda: Zöldesi – Oltean, Rjasko, Jánvári – Lucas – Vári B., Melnik (Kovácsréti, 81.), Oláh G., Heffler N. (Hej, 56.) – Lukács R. (Misic, 75.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Boros G. (1–0) a 17., Oláh G. (1–1) a 21., Boros G. (2–1) a 69., Mikló (3–1) a 91. percben

Percek, események

17. perc: Heil jobboldali beadása után Boros Gábor középen magasra emelt jobb lábbal, 5 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 1–0.

21. perc: Oltean jobboldali nagy bedobása után Lukács Rajmond fordult kapura, 7 méteres lövését Somodi védte, a kipattanót Oláh Gergő közvetlen közelről a gólvonal mögé sodorta, 1–1.

69. perc: Palmes vitte el a labdát Rjasko mellett, és került ziccerbe, lövésébe Zöldesi beleütött, az akciót kísérő Boros Gábor 5 méterről az üres kapuba fejelte a labdát, 2–1.

91. perc: A kitámadó kisvárdai csapattal szemben Kanalos ugratta ki Miklót a bal oldalon, rávezette a labdát Zöldesi, és 12 méterről a kapu közepébe lőtt, 3–1.

Mesterszemmel

Koleszár György: – A mi helyzetünkben ez a győzelem óriási bravúrnak számít. Valamennyi játékosom kitett magáért és nagyon bízok abban, hogy ez a siker hozzásegíti csapatomat a második vonalbeli tagság megőrzéséhez.

Kondás Elemér: – Ezúttal több gyenge egyéni teljesítményt láttam, és ezért szenvedtünk váratlan vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!