Sport

2018.05.09. 13:57

Mindig is a labda körül forgott az életük - díjazták a testnevelőket

Nyíregyháza - A megyei diáksport szövetségnél is büszkék az elismerésben részesült testnevelőkre.

Nyíregyháza - A megyei diáksport szövetségnél is büszkék az elismerésben részesült testnevelőkre.

A Magyar Sport Napja alkalmából országosan 22 elismerést adtak át testnevelőknek a Magyar Tudományos Akadémián, közülük – ahogy arról már beszámoltunk – négyen megyénkbeliek voltak. Nem csoda, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesületnél olyannyira büszkék a kitüntetettekre, hogy szerdán az érintettek jelenlétével tartottak sajtótájékoztatót a megyeházán.

Baracsi Endre, a szövetség elnöke méltatta az elismerésben részesülőket, majd át is adta nekik szót, vagy ha úgy tetszik, továbbdobta nekik a labdát, hiszen mindannyiuk élete akörül forgott és még forog is. A kézilabda sportág képviseletében a csengeri idősb Székely Zoltán a sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Eszterházy Miksa-díjban részesült, míg Bartha Dénes, a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium testnevelője nyugdíjba vonulása alkalmából, négy évtizedes kiemelkedő iskolai testnevelői, edzői tevékenységéért, a városi és országos utánpótlásnevelésért, kiemelkedő tudásmegosztó tevékenységéért kapott Kerezsi Endre-díjat.

Miniszteri elismerő oklevélben részesült a testnevelés terén végzett tevékenységéért, a kosárlabda népszerűsítéséért Jávorszki György, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája tagintézményvezető-helyettese, valamint Szekér Lászlóné, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelője, a nyíregyházi 3-as (mai Bem-) iskola diáksport egyesületének megalapítója, aki az iskolás korú tanulók sportszeretetére nevelésben végzett kiemelkedő munkát, elsősorban röplabdában.

Valamennyi kitüntetett egyetértett abban, hogy méltó ünnepség keretében, illusztris társaságban kapták meg díjaikat, amelyek odaítéléséért köszönetet mondtak a felterjesztőknek, a kollégáknak és a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!