Sport

2018.05.26. 18:36

Szép volt, Dia! – mint mindig

Nyíregyháza - Győzelemmel és persze remek teljesítménnyel búcsúzott a Nyíregyházi Kosársulitól a nagyszünetben meglepett Papp Klaudia.

Nyíregyháza - Győzelemmel és persze remek teljesítménnyel búcsúzott a Nyíregyházi Kosársulitól a nagyszünetben meglepett Papp Klaudia.

Leült a kispadra, mint annyi, nyíregyházi színekben játszott meccs nagyszünetében mindig. Kortyolt egyet a vízből, de a társak nem akartak elindulni az öltöző vagy a terem egyik sarka felé, mint mindig.

Hanem egyszer csak körbevették a játékostársai, Fekete Dóra kezében virágcsokor volt, Ibolya néni pedig búcsúbeszédbe kezdett. Papp Klaudia talán akkor fogta fel, hogy ez pályafutása utolsó meccse a nevelőegyesületében, a Nyíregyházi Kosársuliban. Előkerült egy fotómontázs, rajta a felirat, 2005-2018. Tízéves kora óta volt a klub játékosa, 14 esztendősen már a felnőttek között szerepelt.

Az amatőr női NB I-ben a mostani bajnokságban utolsó meccsét játszó NYKS-től az irányító útja máshová, az NB I A csoportos BEAC-hoz vezet. Megérdemelte már ezt a lehetőséget, sokat tett érte, de előbb a főiskolai tanulmányaival akart végezni. Pénteken leadta a szakdolgozatát, szombaton lejátszotta utolsó meccsét szeretett csapata színeiben.

A Zalaegerszeg ellen az első negyed döcögött, de aztán Papp Klaudia kezébe vette az irányítást – mint mindig. Övé volt a meccs első lepattanója, az első duplája, és sorsszerű, hogy éppúgy 19 pontot szerzett, mint Farkasinszki Orsolya, akivel éveken át vitték a vállukon ezt a csapatot.

Az utolsó lecserélése előtt még kosarat dobott (jegyezzük meg a sporttörténelmi pillanatot, 79–55 volt az állás ekkor), majd zúgó vastaps közepette átadta a stafétabotot Hidas Rékának.

Szép volt, Dia! – mint mindig.

Amatőr női NB I

Középházi rájátszás (a 10-18. helyért, 13. forduló

Nyíregyházi Kosársuli–ZTE NKK II 88–59 (16–23, 30–13, 19–15, 23–8)

Szent Imre-gimnázium, 70 néző, v.: Lengyel Á., Domán. NYKS: Papp K. 19/6, Fekete D. 15/3, Takács A. 6/6, Bíró P. 4, Farkasinszki O. 19. Csere: Cziránku 5/3, Simoncsik 9, Hidas 5/3, Karakó 6, Ványi V., Mátyás D. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!