Sport

2018.05.04. 07:21

Szpari - A ráadásban gyűrték el a Siófokot

Nyíregyháza - Sinanovics Sinan találata döntött a Spartacus javára a csütörtök este meccsen.

Nyíregyháza - Sinanovics Sinan találata döntött a Spartacus javára a csütörtök este meccsen.

Nyárias meleg várta a drukkereket csütörtökön késő délután a nyíregyházi stadionban. Az NB II-es focibajnokság hétközi fordulójának zárómeccse tévéképernyőre került, ezen a Szpari a Siófokot fogadta. A hazaiaknál Rubus Tamás a lelátóra került. Nem a formája miatt, hanem mert begyulladt a karja.

Az első félidőben A nyíregyháziak játszottak mezőnyfölényben, a siófokiak nem különösebben erőltették a támadásokat. A félidő derekán Pekár László egy szabadrúgást ívelt Rezes László elé, aki kapásból a kapufát találta el. Nem sokkal később újabb Pekár beívelés, amit Pejovics fejelt mellé, majd Hornyák Marcell fordult le védőjéről, ám mellé durrantott. Támadásban maradt a Szpari, Pekár harminc méteres szabadrúgását kellett kitolni a léc alól Balajcza Szabolcsnak. A szöglet után Hornyák fejelt alig mellé. És ilyen a foci, a hajrában Jova Leventének kellett bravúrral védenie Bévárd Zsombor közeli lövését. A játékrész zárásaként Lorentz Márton fejelte fölé Petneházi Márk beadását.

A szünetben felkapcsolták a reflektorokat, pedig még javában sütött a nap. Néhány perc elteltével cserélnie kellett a vendégeknek, mert Hinora Kristóf könyökkel eltalálta Lénárt András fejét (megúszta egy sárgával). Míg a vendégek a cseréhez készülődtek Hornyák fejesét csípte el a rövid saroknál Balajcza. Nem sokkal később Rezes durrantott mellé. Különösebben nem változott a játék képe, a hazaik kezdeményeztek többet, viszont Jova kapuja előtt adódtak izgalmas szituációk. A legveszélyesebbnél Hidvégi Sándor nyargalt el a bal szélen, beadását Forró Gyula vágta ki szögletre. Mintha vérszemet kaptak volna a vendégek egyre többet támadtak. Petenházi lövését kellett védenie Jovának. A hajrá kezdetén Lucsánszky Tamás újabb, ezúttal kettős cserével próbált frissíteni, a korábban pályára lépő Szabó Bencre után Ötvös Bence és Sinanovics Sinan is lehetőséget kaptak. Aztán meghűlt a vér a hazai drukkerekben, mert Hidvégi beadását Bévárdi közelről a kapuba pörgette. Hiába, mert jelzett az asszisztens les volt. A tartalék játékvezető felmutatta a három perces hosszabbítást, amikor Sinanovics elé került a labda aki a a kapuba talált. Hatalmas volt az öröm, amit már nem rontott el semmi. A Szpari a vártnak megfelelően nem könnyen, de itthon tartotta fontos három pontot.

Nyíregyháza Spartacus-Siófok 1-0 (0-0)

Városi Stadion, 900 néző, v.: Bogár ( Pápai, Berényi)

Spartacus: Jova - Hinora, Fodor, Pejovics (Eötvös, 83.9), Forró - Kártik - Pekár, Csilus T. (Szabó, 74.), Kesztyűs (Sinanovics, 83.), Rezes - Hornyák. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Siófok: Balajcza - Szilágyi, Fehér, Lorentz (Berde, 93.), Hidvégi - Bévárdi, Gál, Lénárt (Vólent, 51.), Nemes - Petneházi - Elek (Lázár,89.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gól: Sinanovics (1-0), a 91. percben.

91. perc: Lorentzről Sinanovics elé került a labda, aki a jobbösszekötő helyér, 12 méterről a kapujából kilépő Balajcza lábai között lőtt a hosszú sarokba, 1-0.

Mesterszemmel

Lucsánszky Tamás: - Az első félidőben csak a gól hiányzott a játékunkból. Sajnos a végjátékok nem úgy sikerültek ahogyan terveztük. Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, a végén szerencsénk volt. Csalódott lettem volna, ha nem tartjuk itthon a három pontot.

Varga Attila: - Nagyon gyengén futballoztunk, az első félidőt megúsztuk kivégzés nélkül. Szünetben rendbe kellett tenni az öltözőt, a második félidő stabil volt és fegyelmezett. A végén egy felelőtlenség a hét munkáját tett tönkre. Sajnálom a csapatot, jól küzdöttek, megérdemelt a hazaiak győzelme.

ML

Ezek is érdekelhetik