Sport

2018.06.08. 11:59

Az öreg kontinens elitjének legjobbjai füstölik majd a gumit a RabócsiRingen

Máriapócs - Húsz nemzet kiválóságai vetélkednek majd a döntött kanyarú pályán.

Máriapócs - Húsz nemzet kiválóságai vetélkednek majd a döntött kanyarú pályán.

Ilyen még nem volt sem hazánkban, sem a RabócsiRingen. A máriapócsi pálya a drift magyarországi fellegvára, sok remek versenyt láthattak már a nézők; kiváló, a szakmában jegyzett pilótákkal. De ami nemsokára következik, az a szakág csúcsa.

Esélyesből van bőven

Az idén hat fordulós a drift Európa-bajnokság, a nyitány hétvégén Lengyelországban lesz. Utána június 22–23-án a RabócsiRing fogadja a mezőnyt, húsz nemzet hatvan pilótáját. A szakmai elismerésről csak annyit, hogy az egyik forduló a németországi Hockenheimringen lesz, a záró pedig az ír Mondello Parkban.

A RabócsiRing egyik sajátossága, hogy a döntött kanyaroknak köszönhetően nő az autók kanyarsebessége, így a pilóták nagy tempóval száguldozhatnak. Ami a versenyzőket illeti, jó néhányan visszatérők lesznek a máriapócsi pályán. Például a többszörös Európa-bajnok ír James Deane, akit két éve Steve Baggsoni legyőzött.

Trela, a közönségkedvenc

A lengyel közönségkedvenc Pavel Trela is itt lesz, egyébként a lengyelek jönnek a legtöbb versenyzővel. Igaz, a máriapócsi pálya évről évre korszerűsödik, azért így is előnyt jelenthet például Bartosz Stolasskinak, Andrius Vasilliauskasnak, vagy Ivo Cirulisnak, hogy már versenyeztek itt. Szakmai berkekben úgy vélik, a lengyel Adam Zalewski, az olasz Federico Sceriffo és a holland Sebastian Fontijn is esélyes lehet a győzelemre. Az Eb-futamra adják át a pálya új, ezerkétszáz férőhelyes lelátóját és a körítés is a driftversenyeken megszokott lesz.

ML


Drift: Európa-bajnokság

Az EB-futamok

Június 9: Lengyelország Plock Stadium

Jún. 22-23: Magyarország RabócsiRing

Aug. 4: Lettország Bikerniek Circuit

Aug. 18: Lengyelország Torun

Szept. 8: Németország Hockenmeimring

Szept. 23: Írország Mondello Park

A máriapócsi futam menetrendje

Június 22, péntek

9-11: Edzés

11.30-13.30: Edzés

14-16: Edzés

17:-Kvalifikáció

Az edzések között szünetek vannak

Június 23, szombat

9.30-: Páros tréning top 32

13.15-13.45: versenyzői autogramosztás

13.45-16: Páros tréning top 32

16.30-18: Top 32

18-18.30: Top 16 felvonulása

18.30: Top 16

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!