Sport

2018.06.08. 10:39

Egyformán kedvesek a címek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrumnál megkezdett sorozatot Fehérváron is folytatta Pethő Ákos.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrumnál megkezdett sorozatot Fehérváron is folytatta Pethő Ákos.

Tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum U18-as fiúcsapatával nyert országos bajnoki címet Pethő Ákos, aztán a fiatal edző új állomáshelyén, az Alba Fehérvárnál sem adta alább. A legutóbbi bajnokságban már Székesfehérváron dolgozó szakember vezetőedzője volt az U18-as bajnoki címet – éppen Nyíregyházán – megnyerő csapatnak és másodedzőként dolgozott a szintén országos elsőséget szerzett U16-osoknál.

– A klubhoz szintén tavaly érkezett francia Matthieu Donnard-ral dolgoztunk közösen a két korosztálynál, az idősebbeknél én voltam a vezetőedző, a kisebbeknél ő. A vezetőség elsősorban az U16-os csapattól várt érmet, a junioroknál inkább csak reménykedtek a jó szereplésben, de én már szezon közben éreztem, hogy van bennünk potenciál. Menetközben sok volt a sérültünk, így a felsőházi rájátszásban a biztos döntőbe jutást érő hat közé kerülésünk sem volt sokáig biztos, de amikor kiegyenesedtünk, akkor az eredményességünk is javult – így Pethő Ákos.

A legutóbbi, Pethő Ákos révén érdekelt három korosztályos bajnoki döntőben tehát még csak meccset sem veszítettek az aktuális csapatai. A Nyíregyházával szerzett elsőség azért másabb, mint a fehérvári kettő?

– Mindegyiknek megvan a maga története, de egyformán kedvesek a számomra – így Pethő Ákos. – A nyíregyházi juniorokkal nyert elsőség azért, mert mégis csak abba a csapatba tettem a legtöbb munkát. Az volt az első egyesületi bajnoki cím, amit önállóan nyertem vezetőedzőként, ezért különösen kedves a számomra. A fehérváriakban pedig az, hogy nyolc hónap alatt kellett a csapatokat felépíteni, miközben a játékosokat is meg kellett ismernünk. Ez azért volt fura szituáció, hiszen a korábbi nyíregyházi csapatom tagjait gyermekkoruk óta ismertem.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország  június 9-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!