Sport

2018.06.06. 10:26

Ismét megindulhat felfelé a Nyírbéltek

Nyírbéltek - A megyei III. osztály Nyírség-csoportjában bajnok csapat minden bizonnyal vállalja a feljutást.

Nyírbéltek - A megyei III. osztály Nyírség-csoportjában bajnok csapat minden bizonnyal vállalja a feljutást.

Mind a négy megyei III. osztályú csoportban eldőlt a bajnoki cím sorsa, az elsőségét legkorábban biztosító Nagydobos mellé a hétvégén a Nyírbéltek, a Tiszalök és a Tarpa SC II csatlakozott. A Nyírség-csoportban már biztosan élen végzett béltekietől nem idegen a magasabb osztály, hiszen a településnek volt megyei I. osztályú csapata is.

– Éppen tíz éve, hogy a megye háromba lépett vissza a csapat, és kezdetét vette egy olyan korszak, amely nem ritkán tizennyolc vagy akár húsz nullás vereségeket is hozott – taglalta Tripsánszki János, a csapat mindenese, aki Kecskeméti Zoltánnal karöltve viszi immár a szakmai ügyeket. – Az új vezetőséget 2016 augusztusában választottuk meg ezért már nem tudtunk nevezni a 2016/17-es szezonra. Így tavaly tavasszal az aktuális szabadnapos csapatokkal játszottunk vonal alatti mérkőzéseket, már a új idényre hangolódva.

A nyírbéltekiek soraikba szólították azon korábbi megye egyes játékosaikat, akik még bevethetőnek bizonyultak, és bár nem kezdték jól a bajnokságot, a tavasz derekán felcsillant előttük a bajnoki cím megszerzésének reménye.

– A sorsolásunk úgy alakult, hogy a rangadókat a szezon elején játszottuk, az ősszel ezek közül kettőt is elvesztettünk, egyet pedig döntetlenre adtunk – így Tripsánszki János. – A tavaszt négy győzelemmel indítottuk, ekkor mondtuk ki, hogy jó lenne bajnokságot nyerni, holott eredetileg csupán dobogóközeli eredményt vártunk magunktól. A fő rivális Nyírmihálydit oda-vissza legyőztük, a Székely kizárásával tovább nőtt az előnyünk a tabellán, hiszen vele egyszer ikszeltünk, így kevesebb pontot vontak le tőlünk, mint fő riválisunktól, a Nyírbogát elleni hétvégi győzelmünkkel pedig matematikailag is biztossá vált az elsőségünk.

Hogy vállalja-e a megyei II. osztályt a csapat, arról majd az elnökség dönt, de Tripsánszki János úgy véli, minden feltétel és körülmény adott a magasabb osztálynak, így aligha lesz akadálya a feljutásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!