Sport

2018.06.14. 18:41

Raonic volt az ász

Nyíregyháza - Fucsovics Márton már csak párosban érdekelt a stuttgarti füves tornán.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton már csak párosban érdekelt a stuttgarti füves tornán.

Hiába volt jó idő csütörtökön Stuttgartban, a nap nem Fucsovics Mártonra (46. a világranglistán) sütött. A füves ATP-250-es tenisztornán a nyíregyházi teniszezőre a kanadai Milos Raonic (35.) várt.

Köztudott, hogy a kanadai a legjobban szerválók közé tartozik, gyakorta a második adogatásai is erősebbek mint mások első kisérlete. Sajnos ízelítőtis adott ebbel, és az első játszmában kétszer brékelte Fucsovics adogatásait és ásszal zárta le az első etapot amit 6:2-re nyert.

A folytatás előtt cipőt cserélt, Marci pedig összekapta magát és 2:2 után szép röptével hozta az adogatását. Aztán ismét beindult a szervagép, majd ütőt is cserélt. Ez nem jött be, mert Marci nullázva szépített 5:4-re. Sajnos ennyi volt, mert után jöttek a védhetetlen adogatások. Raonic visszaadta a nullázást és ötvenkét perc alatt nyert. A nyíregyházi teniszezőt szemmel láthatóan megfogták a remek adogatások, pedig néhány parádés ütéssel jelezte, hogy nem véletlenül áll a világranglistán az első ötvenben. A jobb napot kifogó kanadai tizenkilenc ászára ő csak hárommal tudott válaszolni és egyetlen egyszer sem jutott el bréklabdáig.

Fucsovics számára még nem ért véget a torna, hiszen Mischa Zverevvel pénteken párosban lesz érdekelt. A magyar-német páros ellenfele a Jonathan Eysseric és Lucas Pouille alkotta francia duó lesz. A tét a legjobb négy közé jutás.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!