Sport

2018.07.20. 11:51

Erőgyűjtés, ismerkedés a montenegrói táborban

Kisvárda - A kisvárdai NB I.-es kézicsapat kemény védekezéssel érne el jobb eredményt, mint az előző szezonban.

Kisvárda - A kisvárdai NB I.-es kézicsapat kemény védekezéssel érne el jobb eredményt, mint az előző szezonban.

Lehet szakadó eső vagy tűző napsütés, a Kis­várda Master Good SE kézilabdázói kitartóan róják a köröket a Bessenyei-gimnázium futópályáján. Nem is tehetnek máshogy, Vlatko Djonovics vezetőedző és szakmai stábja nyüstöli a lányokat, olykor maguk is beállnak a futók közé, ezzel is motiválva őket.

A játékosok hamarosan kizökkenhetnek kicsit a hétköznapokból, persze így sem lesz könnyebb dolguk, csupán más környezetben, Monte­negróban készülnek tovább.

A sérültek is felzárkóznak

– Néhányan sérüléssel bajlódtak, így nem tudták teljes mértékben elvégezni a nyári edzésprogramot – mondta Vlatko Djonovics.

– Nekik van egy kis lemaradásuk a többiekhez képest, de ezekben a napokban és Montenegróban is keményen fogunk dolgozni, hogy felzárkózzanak. A bajnokság kezdetére rendbe jönnek.

– Az edzőtáborra is sok futást tervezünk, de minden nap tartunk labdás edzést is, valamint a kondicionális erősítést sem hanyagoljuk el – beszélt a tréner a péntektől kezdődő tíznapos külföldi edzőtáborról, amelynek csak az utolsó három napjára csatlakozik a klubhoz a magyar válogatott összetartására meghívott Pásztor Bettina és Orbán Adrienn.

A Várda edzőtáborának fontos funkciója továbbá, hogy miután a lányok néhány napot „összezárva” töltöttek, jobban megismerjék egymást.

– Számos új játékost szerződtettünk, többen közülük különböző országból érkeztek – fejtette ki a montenegrói mester.

A csapategység a kulcs

– Hat játékosunk maradt az előző szezonból, ők már eddig is sokat beszélgettek az újakkal. Elsősorban jó csapategységet szeretnénk kialakítani, mert az sokkal fontosabb, mint az egyéni kvalitások. Hogy a taktikáról is szót ejtsek, kemény védekezést várok a lányoktól. Eddig is jó volt a védekezésünk, de a következő szezonban még keményebbet szeretnék látni. Úgy gondolom, hogy jobb eredményt érhetünk el a mostani kerettel. MK

A Kisvárda kerete

Játékosok. Kapusok: Pásztor Bettina, Weronika Kordowiecka. Mezőnyjátékosok: Benko Aneta, Yelena Avdekova, Hakunova Marija, Tamara Radojevics, Marincsák Nikolett, Vesna Milanovic-Litre, Tamires Morena, Andrea Klikovac, Ana Tomkovics, Ana Maria Dragut, Orbán Adrienn, Katona Flóra, Horváth Dóra, Maja Mihajlov, Milosevic Tímea, Marianna Rebičová

Szakmai stáb. Vezetőedző: Vlatko Djonovics. Másodedző: Dragan Gvozdenovics. Masszőr: Koós István és Doka István. Gyógymasszőr: Tálasné Novák Adrienn. Technikai vezető: Major Flóra és Szabó Valéria. Csapatorvos: Dr. Kósa Jenő. Videoelemző-sajtóreferens: Neviczki Csaba. Sportmunkatárs: Czető Alexandra és Jánvári Csabáné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!