Sport

2018.07.19. 08:25

Kisvárda Master Good - Visszatérés hét szűk esztendő után

Kisvárda - Nem a készbe ült bele, nagyon is megharcolt azért Vári Barnabás, hogy újra NB I.-es játékos legyen.

Kisvárda - Nem a készbe ült bele, nagyon is megharcolt azért Vári Barnabás, hogy újra NB I.-es játékos legyen.

„Hál’ Istennek!” – sóhajtott fel Vári Barnabás, az élvonalbeli rajtra készülő Kisvárda Master Good labdarúgója, amikor a beszélgetés alatt a Mol Vidi FC megszerezte a vezetést a luxemburgi Dudelange elleni Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen.

A várdaiaknál a negyedik évét kezdő labdarúgó nemcsak műveli, hanem nézi is a futballt, és kedden még annak a csapatnak szurkolt, amely ellen és otthonában szombaton a kisvárdai klub történetének első élvonalbeli mérkőzésén is pályára léphet.

Nehéz ellenfelek az elején

– Különös volt úgy nézni a mérkőzést, hogy közben tudtam, szombaton mi játszunk ugyanott a Vidi ellen – mondta Vári Barnabás. – Örültem a Vidi és a Honvéd továbbjutásának is, a magyar labdarúgás megítélése szempontjából sem mindegy, hogy miként szerepelnek csapataink a nemzetközi kupákban.

– Az első két fordulóban pedig éppen ez a két csapat lesz az ellenfelünk. A harmadikban és a negyedikben pedig az Európa-ligában csütörtökön visszavágót játszó Újpest és Ferencváros.

Különös, hogy most már a honi legjobbak ellen kell készülni, mert bár Vári Barnabás korábban paksi játékosként 44 meccset is játszott az élvonalban, 2011 óta folyamatosan NB II.-es csapatban szerepelt. Nem is lehetett annyira szűk az a hét esztendő…

Elrepültek az évek

– Nem bizony, ha jobban belegondolok, az aktív pályafutás fele – erősített rá a felvetésre a 30 esztendős játékos. – Ugyanakkor mégis gyorsan elrepült, és emlékszem, fiatal játékosként az idősebbek rendre azt mondogatták nekem: „Kicsi, meglátod, nagyon gyorsan elrepülnek majd ezek az évek.” Paksról az akkor az élvonalból kiesett Szolnokhoz kerültem kölcsönbe, bíztam benne, hogy a csapat gyorsan visszakerül a legjobbak közé, de ez négy éven keresztül nem sikerült.

– Jött a kisvárdai ajánlat, és emlékszem, amikor három éve ott ültem szemben Révész Attila akkori vezetőedzővel, jelenlegi sportigazgatóval, akkor azt mondtam neki, hogy olyan csapathoz szeretnék igazolni, amelynek célja a feljutás. Ez végül megvalósult, és remek érzés úgy visszatérni az NB I.-be, hogy megharcoltam érte, és a sajátomnak érezhetem ezt a sikert és a csapatot. Nem arról van tehát szó, hogy úgymond a készbe beleülve igazolt le egy feljutó csapat, hanem három év alatt fokról fokra előrelépve magam is tettem azért, hogy eljussunk idáig. Volt egy kis huzavona a szerződéshosszabbításom körül, de a maradás szándéka ­vezérelt, mert szerettem volna kisvárdai színekben az NB I.-ben is játszani.

No, de milyen lesz ez a kisvárdai csapat? Annyi látszik, hogy sok lesz benne a légiós, így az is kérdés, mennyire kovácsolódott igazi közösséggé a társaság.

Be kell illeszkedniük

– Erre talán még kevés volt az idő, de abban bízom, hogy az élvonal közege, a sikeres szereplés lehetősége mindenki számára motiváló lehet – így Vári Barnabás. – Nyilván az új játékosoknak be kell illeszkedniük, nekünk is meg kell ismernünk őket, de egy-egy bravúros eredmény felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

A győzelmekhez és a döntetlenekhez gólokat is kell szerezni – ezen a téren az edzőmeccsek során akadt restanciája a csapatnak. Az öt edzőmeccsen négy gólt ért el a csapat, abból kettőt a védőként és középpályásként bevetett Vári Barnabás.

- Bodnár Tibor -


Kitette az indexet a kömlődi jó barát

Vári Barnabás azon terve hamar valóra válik, hogy jó barátja, Fiola Attila ellen pályára lépjen, hiszen az első fordulóban máris farkasszemet nézhet a Mol Vidi FC játékosával.

– Én sükösdi vagyok, Attila, vagyis „Fityó” dunakömlődi, a futball kapcsán barátok lettünk. Pakson együtt futballoztunk, aztán elváltak az útjaink, de a jó kapcsolat megmaradt. Igaz, már kevesebbet találkozunk, de télen, a két ünnep közötti időszaknak fix programja a közös bajai halászlevezés. Attila kirakta az indexet, hiszen megelőzött az NB I.-es meccsek számában és abban is, hogy válogatott, sőt a nyáron apa is lett, de legalább az utóbbi terén igyekszem majd befogni, hiszen a nyár óta én is vőlegény vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!