Sport

2018.07.03. 11:46

Nyíregyháza Tigers - Sajnos, nem sikerült a fináléba jutni

Nyíregyháza - A végletekig harcoltak a Tigrisek, de a Farkasok diadalmaskodtak.

Nyíregyháza - A végletekig harcoltak a Tigrisek, de a Farkasok diadalmaskodtak.

Erősen szeles, de napos időben léphettek pályára a Tigrisek a Vasas Pasaréti Sportcentrumában, ahol a Budapest Wolves várta a nyíregyháziakat. A tét hatalmas volt, a HFL döntőjébe jutás. A két együttes – miként az alapszakaszban Nyíregyházán – most is izgalmas meccset vívott egymással. A Farkasok az első negyedben hamar megszerezték a vezetést, a következő etapban viszont a Tigrisek voltak eredményesek és nagyszünetre egalizáltak (14–14).

Elhibázott extrakísérlet

A Tigers ugyanolyan iramban jött ki a második félidőre, mint ahogy játszott az elsőben. Ismét szépen araszolt előre a szabolcsi együttes és 21–14-ről felzárkózott 21–20-ra, ám az etxrakísérlet nem jött be, így elmaradt az újabb döntetlen. Ezt követően egyre magabiztosabb lett a hatszoros bajnok és végül 35–20-ra győzött és pályára léphet a Szusza Ferenc Stadionban, a XIII. Hungarian Bowlon. Ezen a vendég Cowbels ellen 33–14-re nyerő Miskolc Steelers lesz Farkasok ellenfele.

– Szerintem az első félidőben a szezonbeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk. A harmadik és a negyedik negyedben egy kicsit csalódást keltő volt a játékunk. Ahogy kimaradt az extránk, a ­Wolves elkezdte ölni az időt. Többet futottak és mindössze 2–3 rövidebb passzal operáltak. És nem is igazán tudtuk birtokolni a labdát. Nagy megtiszteltetés volt számomra minden egyes európai csapatot edzeni, ahol csak megfordultam. És ez Nyíregyházára is vonatkozik. Büszke vagyok azokra, akik ezt a sportágat választották, de főként azokra a fiatalokra, akik az idén nagyon sokat dolgoztak a csapatért! – értékelte a mérkőzést Thomas Smythe vezetőedző.

Ősszel a juniorok jönnek

Annak ellenére, hogy az idén nem tudtak a fináléba jutni a nyíregyháziak, minden egyes szezonjukban elérték a rájátszást. A Tigers HFL-szezonja ezzel véget ért, viszont ősszel sok ismerős arcot láthat majd a közönség, mert indul a juniorok szezonja, ahol a fiatalok megmutathatják, hogy mit tanultak a felnőtt mezőnyben – tudtuk meg Makranczi Lászlótól, a Tigers sajtófőnökétől.

Amerikai foci: HFL-elődöntők

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers 35-20 (7-0, 7-14, 14-6, 7-0)

Pontszerzők: Elek Ádám 2 TD, Gecser Máté, Lenner Péter, Alvin Reels 1-1 TD, Ben Lyons 7 XP, illetve Benő Márk, Troy Rice, Brian Gessel 1-1 TD, Sviatkó Gábor 2 XP.

Miskolc Steelers – Budapest Cowbells 33-14 (7-0, 10-14, 0-0, 16-0)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!