Sport

2018.08.07. 07:22

Marci győzelemmel kezdett Torontóban

Torontó - A forgatókönyv olyan mint a tavalyi. A salakos versenyeket lezárta Fucsovics Márton és a tengerentúlon kemény pályára váltott. Már a múlt héten elutazott Torontóban, nem is akárhogyan.

Torontó - A forgatókönyv olyan mint a tavalyi. A salakos versenyeket lezárta Fucsovics Márton és a tengerentúlon kemény pályára váltott. Már a múlt héten elutazott Torontóban, nem is akárhogyan.

A nyíregyházi teniszező közösségi oldalán lelkendezve számolt be arról, hogy az AirFrance és a KLM jóvoltából először repült business-osztályon, kipihenten szállt ki a gépből csütörtökön Torontóban. Azóta ott készült a hétfői bemutatkozására.

- Egy ilyen ATP 1000-es versenyen mint a Rogers Cup sűrűbb a mezőny, mint egy Grand Slamen, így már a 32 közé kerülésért sincs könnyű ellenfél. Az első körben Joao Sousát kaptam, akivel tavaly augusztusban, Winston Salemben már mérkőztem, tehát ismerjük egymást, tudom, mire számítsak, mit kell teniszeznem ahhoz, hogy legyen esélyem. - vélekedett a találkozó előtt Marci.

Azt tudni kell, hogy a tavalyi meccset végül 2:1-re a legelőkelőbben jegyzett magyar férfi teniszező nyerte, aki jelenleg 51. a világranglistán. A 63. helyen álló portugált fűthette a visszavágás vágya és az első játszmában brékkel kezdett. Aztán meglépett 4:2-re, ám Maci összekapta magát és kétszer is elvette ellenfele adogatását és 6:4-re hozta a játszmát.

A folytatásban is volt 4:2, aztán izgalmas volt a hajrá, 6:6 után jött a tiebreak. Ebben Marci parádésan kezdett, elhúzott 4-0-ra, Sousa ugyan megpróbált kapaszkodni, de csak két pontra futotta tőle, Marci 7:2-re hozta a rövidítést. Az egy óra negyvenhárom perces meccs győzteseként a következő körben a keddi Stan Wawrinka (157.)-Nick Kyrgios (17.) mérkőzés győztesével játszik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!