Sport

2018.08.20. 11:14

Marci már a negyvenesek klubjában!

Winston-Salem - A nyíregyházi teniszező Winston-Salemben folytatja amerikai túráját.

Winston-Salem - A nyíregyházi teniszező Winston-Salemben folytatja amerikai túráját.

Csúcs ez az érzés! A legfrissebb világranglistán a negyvenedik helyen áll Fucsovics Márton. Ez a karriercsúcs annak köszönhető, hogy a Cincinattiban ATP 1000-es tornán először játszott a nyolc közé jutásért.

Sajnos Marci kikapott Stan Wawrinkától. A verseny után még edzett egyett Novak Djokiviccsal, akit remekül belőtt a fináléra, hiszen a szerb kiválóság két szettben legyőzte Roger Federert. Ezzel az első férfi teniszező lett, aki mind a kilenc ATP 1000-es versenyt megnyerte legalább egyszer.

Marci időközben Észak-karolinában, Winston-Salembe utazott, hiszen itt folyttja amerikai túráját. Eredetileg úgy volt, hogy az olasz Paolo Lorenzivel (94.)) játszik az első fordulójba. Ez változott, mivel az olasz vasárnap este még döntőzött Cordenonsban egy salak pályás challenger-tornán, s a döntőben éppen a selejtezőből bravúrral odakerült Valkusz Mátét győzte le három szettben. Így a talján nem repült, Marci pedig új ellenfelet kapott az argentin Guido Andreozzi (118.) személyében. A találkozó hétfőn este kezdődik. A két játékos már találkozott egymással, négy éve egy genovai salakpályás torna nyitókörében Marci nyert. Remélhetőleg most is így lesz. A győztes a moldovai, Radu Albot (96.) ellen játszik majd a 691 415 dollár összdíjazású, keménypályás ATP-250-es tornán.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!