Sport

2018.08.21. 15:56

Többmázsás autógumikat is gurítottak a kánikulában

Kállósemjén - Az erős emberekre nagy kihívás várt a nagykárolyi kastélyparkban rendezett versenyen.

Kállósemjén - Az erős emberekre nagy kihívás várt a nagykárolyi kastélyparkban rendezett versenyen.

Ez aztán nagy kihívás volt! Egy 120 kg-os rönk gurítása, autó emelése, 300 kg-os, illetve 400 kg-os autógumik gurítása, 140 kg-os, illetve 200 kg-os súlyok cipelése 10 méteren, valamint egy 140 kg-os kő vállra emelése. Ez volt a menüje a napokban a nagykárolyi Strongman versenynek.

A mérkiek különdíja

A hagyományos, idén a kilencedik alkalommal rendezett találkozón négy nemzet (román, moldáv, magyar, szíriai) tizennégy erős embere képviselte. A magyar színekben a megyénkből a kállósemjéni Csekk Sándor vállalta a három­órás, hatalmas erőpróbát, mellette a mádi Juhász Péter, a tiszaújvárosi Endrei Zsolt, a kunszentmártoni Bíró István és a tiszaföldvári Czampel László indult.

A Vállajtól nem sokkal több mint tíz kilométerre fekvő nagykárolyi kastélykertben sokan buzdították az indulókat, a győzelmet a román Marcel Manoliu szerezte meg a moldáviai Sucman Rodion előtt, a magyarok közül Juhász Péter állhatott a dobogó harmadik fokára. Mint legeredményesebb magyar induló, ő kapta a Mérk Kinizsi SE által felajánlott különdíjat. A versenyt megszokott módon jó hangulatú, bőséges vacsora követte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!