Sport

2018.09.18. 07:25

Kisvárda Master Good - Közönségszórakoztató és okos foci

Kisvárda - A Kisvárda Master Good szombaton hamar fogást talált a Haladáson és földre vitte a vasiakat.

Kisvárda - A Kisvárda Master Good szombaton hamar fogást talált a Haladáson és földre vitte a vasiakat.

Hét forduló három gól, egy forduló négy gól! Ez előrelépés, támadójátékban és eredményességben mindenképpen.

A Kisvárda Master Good produkálta mindezt, hiszen a hetedik kör után még csak három szerezett gólt jegyzett az élvonal újonca. Aztán szombaton hazai pályán kinyílt a gólzsák, Lucasék négy gólt szereztek a Haladás ellen. Ezzel az MTK elleni idegenbeli sikert hazai győzelem követte. Mégpedig magabiztos, jó játékkal.

– Továbbra is azt mondom: az elmúlt mérkőzéseken a csapatomat dinamikusabbnak láttam, ennek ellenére nagyon okosan és taktikusan futballoztunk – indította visszatekintését a szombati diadalra Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője.

Életveszélyesen kontráztak

– Talán nem voltunk igazán frissek, de okosan játszottunk. Ez bizonyos tekintetben előrelépést jelent. A Haladás ellen a meccs elejétől kerestük a fogást az ellenfélen. Voltak is lehetőségeink, helyzeteket tudtunk kialakítani és egy-két begyakorolt szituáció is bejött. Megérdemelten szereztük meg a vezetést, majd növeltük az előnyt. A régi mondás szerint a 2–1-nagyon veszélyes eredmény, ezt a szünetben át is beszéltük. Aztán valóban gólt szerzett az ellenfél, de akkor már három nullára vezettünk – folytatta Dajka László. – Utána sem ijedtünk meg igazán, bár a góljuk előtt és után volt néhány perces megroggyanásunk, ám a csapat futballozott, időnként jó volt nézni, hogy milyen okosan játszottak a srácok. Magabiztosan tartottuk a labdát, életveszélyes kontrákat vezettünk. Örülök, mert megérdemelték a sikert a srácok és a közönség is jól szórakozott.

Szombat helyett vasárnap

A hét végén megint nem lesz forduló az élvonalban és az NB II.-ben, mert kupameccset játszanak az érintettek. Így a Kisvárda is, a szabolcsiak vasárnap Szolnokon lépnek majd pályára.

– Szeretik bonyolítani az életünket, végül szombatról is áttették a kupameccset vasárnapra. Készülünk, ám kedden indítjuk a hetet, mivel vasárnap játszunk. Utána viszont kevesebb idő marad, mert Debrecenbe szombaton megyünk. Addig a kupamérkőzésre koncentrálunk, minden bizonnyal azok fognak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Bőséges a keretünk, akik eddig kevesebbet játszottak, azok is jó focisták, és most megmutathatják magukat – így Dajka László.

Meccsek délután öt órától

Időközben elkészült a követező bajnoki etap (9-13. forduló) időpont beosztással. A szeptember 29-étől november 3-áig terjedő időszakban valamennyi bajnoki mérkőzését 17 órától játssza majd a szabolcsi csapat.

A bajnoki címet védő Mol Vidi elleni találkozót az M4 Sport is műsorára tűzi élő adásban, azt a meccset nem szombaton, hanem október 28-án, vasárnap rendezik, mivel október 25-én, csütörtökön a székesfehérvári csapat a görög PAOK otthonában lép fel Európa-liga-csoportmérkőzésen.

ML

Ezek is érdekelhetik