Sport

2018.10.31. 16:48

Focival a nacionalizmus ellen

Nyírtelek - Nagyszerűen küzdöttek, aranyéremmel tértek haza.

Nyírtelek - Nagyszerűen küzdöttek, aranyéremmel tértek haza.

Október harmadik hétvégéjén a nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola diákjai immár nyolcadik alkalommal látogattak Szlovákiába, Nyírtelek testvérvárosába, Nagysárosra (Veľký Šariš), hogy a legnépszerűbb sport, a labdarúgás segítségével hirdessék, nincs helye köztünk a nacionalizmusnak, a diszkriminációnak. A FARE Football People Weeks keretében két nap alatt két futballtornán vettek részt. Nagysáros mellett Jakabvágása (Chminianske Jakubovany) településen a helyi és a szomszédos falvak iskoláival, valamint lengyel testvérvárosuk, Grybów diákjaival mérték össze erejüket. A nyírteleki fiúk nagyszerűen küzdöttek és a tornák történetében először, aranyéremmel a nyakukban tértek haza Szlovákiából.

A pályán mindenki egyenlő

Közben rengeteg új barátság szövődött a különböző nemzetek eltérő etnikumaihoz tartozó fiai között. A győzelem mellett a diákok arra is büszkék lehettek, hogy a FARE szervezet segítségével ugyanazt képviselték, amit ezekben a napokban Európa-szerte még sok százezren erősítettek meg hasonló rendezvényeken, és ami mellett a legnagyobb futballsztárok is kiálltak a kontinens legnagyobb stadionjaiban: „Miért szeretjük a futballt? Mert a pályán mindenki egyenlő!”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!