Sport

2018.11.21. 11:31

Január elején jön a nagy teremtornánk

Nyíregyháza - Tizenhét hely már elkelt a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária pénzdíjas teremlabdarúgó tornára.

Nyíregyháza - Tizenhét hely már elkelt a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária pénzdíjas teremlabdarúgó tornára.

Babona ide,babona oda, január elején az eddigi nézőcsúcsot hozta a tizenharmadik Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa pénzdíjas, nemzetközi teremfoci-torna. A döntőre több mint ezren voltak kíváncsiak, a trónfosztás után Berni Hús neve először került fel a vándorserlegre. És szinte már akkor elkezdődött a következő seregszemle szervezése. Az eltelt időszakról, a legfontosabb tudnivalókra a szerdán rendezett sajtótájékoztatón kaptunk információkat.

– Eddig még nem érkezett határon túli nevezés, ám ettől függetlenül még lehet ismét nemzetközi a mezőny – kezdte a köszöntő utáni tájékoztatást Dajka László, a torna főszervezője.

Köszönet a csarnokért

– Már a nyári, sóstói strandfocitornán jelentkezettek csapatok, eddig tizenheten neveztek, de az elmúlt esztendő gyakorlat alapján egy-két hét alatt teljes lehet a mezőny. Január első péntekjén délután kettőkor kezdünk és vasárnap este ér majd véget a torna. Köszönttel tartozunk a Continental Arénának, hiszen a legutóbbi döntő után már meg is egyeztünk abban, hogy ismét a pazar csarnok lesz a házigazda. A helyszínnek is szerepe van abban, hogy egyre nagyobb az érdeklődés, egyre többen választják programul a tornánkat.

Ami a pénzdíjakat illeti, félmillióból gazdálkodnak a szervezők, ebből állják a serlegeket, különdíjakat. A győztes csapat kétszáz, a második száz, a harmadik ötven, míg a negyedik huszonöt ezerrel lesz gazdagabb.

A szokásoknak megfelelően most is megajándékozzuk legjobb kapust, mezőnyjátékost és gólkirályt.

Ez nem volt kérdés

– Fel sem merült bennünk a kérdés, hogy támogatjuk, vagy sem ezt a rendezvényt, olyan egyértelmű az igen. Szívesen álltunk és állunk egy ilyen rangos és nagyszabású rendezvények, amely nem csak a bővülés előtt álló cégünk jó hírnevét viszi, hanem Nyíregyháza értékeit is gazdagítja. Mi is indítunk csapatot, elsősorban a játék szépségéért- tudatta Lénárt Krisztián, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. gazdasági igazgatója.

– Hagyományt teremteni felemelő érzés, ezért mindig jó eljönni az újabb tornánk sajtótájékoztatójára. A hetvennégy esztendős Kelet-Magyarország számára mindig fontos volt a sport, nem csak írunk róla, hanem ilyen rangos tornával lehetőséget is teremtünk a nívós sportolásra. Ki-ki beleteszi a saját részt, mi köszönjük az együttműködőknek. Az elmúlt torna is remek, színvonalas mérkőzéseket hozott, bízom benne, hogy a tizennegyedik és az azt követőek is hasonlóak lesznek. – fűzte hozzá Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője.

Ez volt

A 13. torna döntője

Berni Hús–Big Casch Póker 2-1 (1-1)

A torna végeredménye: 1. Berni Hús, 2. Big Casch Póker, 3. Balla Bau S.R.O Cigánd, 4. Martin Bertold

Különdíjak. A legjobb játékos: Gazdag Dániel (Berni Hús). A legjobb kapus: Jakucska Csaba (Big Casch Póker Klub). A gólkirály: Dávid Róbert (Balla Bau S.R.O Cigánd)

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!