Sport

2018.11.02. 11:10

Sényő-Carnifex - A Fradit kapták jutalomként

Sényő - A Sényő-Carnifex kiélezett meccsen jutott tovább a kupában.

Sényő - A Sényő-Carnifex kiélezett meccsen jutott tovább a kupában.

A sényői együttesnek az volt a célja, hogy elkerülje a kupa előző körében átélt izgalmakat, azaz ne a hosszabbításban – és végképp ne tizenegyesek után – jusson tovább a csapat. A mondat második fele megvalósult, de azt nem állítanánk, hogy az október végi kánikulában kilátogató szurkolók körme ép maradt.

Érett a hosszabbítás

A jobb szélen sprintereket megszégyenítően száguldozó Kristófi Sándor nagyon korán előnyhöz juttatta a csapatát, amely ezután sem állt vissza, húsz percig jóformán át sem engedte saját térfelére a Makót. A későbbiekben már akadt dolga az első percekben ápoláson is átesett Gagyi Sándornak, míg a másik kapunál hol Ács Ádám lepte meg egy lövéssel a vendégek kapusát, hol Kapacina Kevin ollózott látványosat.

Utóbbi főszereplővé vált a fordulást követően, amikor is azonnali piros lappal kiállította őt a játékvezető – mindez hatványozottan rosszkor jött, mert már 1–1 állt az eredményjelzőn. A második félidőt kapkodósan kezdő Sényő furcsamód megnyugodott emberhátrányban, igaz, kapusa közben a mezőny legjobbjává nőtte ki magát. A szurkolók lélekben már a hosszabbításra készülhettek, amikor a Makó kapujától 20 méterre szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda. A kispadról jött az utasítás: „találj kaput!” Klepács Krisztián így tett, a kapus a tűző nap felől érkező labdát nem tudta megfogni, a kipattanóra Márton András csapott le, és továbbrúgta csapatát.

Szerda késő este meg is lett a jutalom, a Sényő december elején a huszonháromszoros kupagyőztes Ferencvárost fogadhatja.

Labdarúgás: Magyar Kupa, főtábla, 2. kör

Sényő-Carnifex–Makó 2–1 (1–0)

Sényő, 300 néző, v.: Veizer (Kövér, Flinta).

Sényő: Gagyi – Klepács, Hadházi, Kristófi (Haburcsák, 91.), Ács, Lakatos I. (Takács Á., 93.), Phrakonkham, Fabu, Kapacina, Barcsay (Marics, a szünetben), Márton. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Makó: Garamvölgyi, Podonyi (Varga R., 67.), Tamaskó, Grecsó, Lászik, Lipták, Babolek, Busa, Zsoldos (Juhász, 67.), Gémes, Széll. Edző: Kolozsvári János.

Kiállítás: Kapacina (65.) Gól: Kristófi (3.), Márton (90.), ill. Babolek (47.).

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!