Sport

2018.12.05. 20:34

Fatum-Nyíregyháza - Parádés játék, fantasztikus hangulatban

Nyíregyháza - Fatum-Nyíregyháza és magabiztosan, kettős győzelemmel jutott tovább a CEV-kupában.

Nyíregyháza - Fatum-Nyíregyháza és magabiztosan, kettős győzelemmel jutott tovább a CEV-kupában.

Szólt a zene, a játékosok a bemelegítésben izzadtak, Hollósy László magába fordulva ült a széken. A Fatum-Nyíregyháza vezetőedzőjének a gondolatai már a meccsről szóltak, hiszen fontos találkozó előtt állt csapata. A CEV-kupában a svájci TSV Düdingen ellen idegenben nyertek 3:1-re, ám ez szerdán este hét előtt még csak erős bizakodásra adott otthont.

Több mint ezren várták a mérkőzés kezdetét, az első pontot a mieink szerezték Varga Elizabet blokkjával. Néhány labdamenet után látszott, hogy ez bizony nagy csata lesz és három-négy pontos előnynél sme lehet igazán hátradőlni. Hollósy mester a beharangozóban a nyitások fontosságára hívta fel a figyelmet, ez első ászt Genesis Francesco ütötte, A közönség igen lelkes volt, minden hazai pontot hangos üdvrivalgással köszöntött. Amikor Szanja Kalicsanin leblokkolta az első meccsen 29 pontot szerzett Danielle Harbont, a vendégek edzője azonnal időt kért. A török játékvezető benézette egy svájci hibát így 13:11 helyett 12-12 lett. Szerencsére Danielle Brisebones nem foglalkozott ezzel és a padlóra bombázott. Az első szetten ő volt a hazaiak húzóembere, az előnyt jelentő pontot nem mi, hanem a hatalmas autot nyitó Lehnen Becker szerezte.

A szusszanásnyi pihenő után is kiderült, hogy a svájciak nem turistaútra érkeztek, küzdöttek, ám ez kevés volt. Szárnyaltak a a hazaiak Genesis sorra dobálta a remek labdákat ezeket pedig Jazmine White és társai igyekeztek értékesíteni. Szerencsére zömében így is volt, ráadásul a hazaiak védőmunkája is kiemelkedő volt. A hálónál és a mezőnyben sem ismertek lehetetlent. Harbint például úgy megfogták blokkban, hogy ezután legtöbbször ütés helyett csak pörgetett. Egyre inkább hitehagyottá váltak a vendégek, gyarapodott a nyíregyháziak előnye. És előjött az újabb játszmalabda, ami egyben a továbbjutás kulcs volt. Kalicsanin pedig kinyitotta a továbbjutás ajtaját.

A harmadik etapot már úgy kezdték Olivera Medicsék, hogy a legjobb tizenhat között vannak és a hírek szerint egy francia csapattal fognak mérkőzni. Hollósy László sorra küldte pályára a játékosokat. A játék színvonala valamelyest esett, ami érthető, hiszen a lényeget teljesítették a hazaiak. Az első két szettben remeklők alkalmi pomponlányokként rövidke tánccal örültek társaik pontjainak. Bettelo mester is lehetőséget adott a cserejátékosoknak a meccs pedig elérkezett a véghajrához. A közönség nagy üdvrivalgálására Tóth Dalma is pályára lépett és ő is át esett a nemzetközi kupabeli tűzkeresztségen.

És jött a meccslabda. Tatjana Matics nyitott, a vendégtámadást kivédekeztük, majd Medics labdája a blokkról a pályán kívülre pattant. Jöhetett a megérdemelt örömpacsizás és a közönség vastapsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!