Sport

2018.12.31. 15:33

Forma-1 - A Sauber az évad egyik nagy meglepetése

Nyíregyháza- A Red Bullnak csak a motorerő hiányzott, ezért Honda motorra vált.

Nyíregyháza- A Red Bullnak csak a motorerő hiányzott, ezért Honda motorra vált.

Mivel a vb-harcba nem tudtak beleszólni, a középmezőnytől viszont messze voltak, a konstruktőri tabella harmadik helyén záró Red Bull légüres térben töltötte az idényt, de a gárda négy futamgyőzelme jól szemlélteti: ha nem a döglődő Renault-erőforrással versenyeznek, talán át is rajzolhatták volna az egész idény képét.

Új fejezet kezdődik

– Több is lehetett volna ebben az évben, de így is sikerült. A következő szezonnal egy új fejezet kezdődik – mondta a gárda vezetője, Christian Horner, utalva arra, hogy 12 év után a különítmény jövőre vált, és a Renault helyett a fiókcsapatnak számító Toro Rosso által már idén is használt Honda portékáját süllyeszti majd a versenygépei hátuljába.

Mivel a japán gyártó a 2015-ös visszatérése óta csak vegetál, a kockázat komolynak ígérkezik, ám Horner úgy véli: van sansz arra, hogy Max Verstappen és Pierre Gasly már 2019-ben élvezni fogják a Honda munkájának gyümölcsét.

– Látjuk, hogy nagyon sokat fejlődtek. Hónapról hónapra egyre jobbak, és egyre inkább megközelítik a Mercedes és a Ferrari szintjét. Lenyűgöz bennünket az a munka, amit végeznek – méltatta az új motorszállító partnert a Red Bull vezére.

A középmezőnyhöz kötődik az évad egyik nagy meglepetése, az Alfa Romeo Sauber szereplése: az előző években a megszűnés szélén álló alakulat az idén újra a Ferrari vonzásába került, a maranellói gondoskodás pedig éreztette hatását.

Aligha álmodtak erről

Fred Vasseur személyében egy remek szakember gardírozza a különítményt, ahol idén „felnőtt” az év újonca, Charles Leclerc, aki jövőre már a vörösök kötelékében hajt majd, helyére azonban érkezik Kimi Räikkönen, az Indycarba távozó Marcus Ericsson ülését pedig egy másik Ferrari-patronált, Antonio Giovinazzi kapja meg. A sereghajtók közül a középmezőny legjobbjai közé előlépő formációnál aligha álmodtak ilyen szezonról, ráadásul minden jel arra utal, hogy 2019-ben még magasabbra helyezhetik a mércét.

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!