Sport

2018.12.29. 18:27

Kelet-Eissmann Kupa: A Fáraó skalpja igen értékesnek tűnik

Nyíregyháza - Nyolc csoportban rajtol majd a 14. Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa a Continental Arénában.

Nyíregyháza - Nyolc csoportban rajtol majd a 14. Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa a Continental Arénában.

Még néhány nap és parkettre lépnek a főszereplők. Jövő pénteken kezdődik és vasárnap ér véget a 14. alkalommal kiírt Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa országos pénzdíjas teremfocitornája.

Nem lesz címvédés

A Continental Arénában harminckét csapat kezdi majd meg a küzdelmeket. A hagyományoknak megfelelően nyolc négyesben játsszák majd a csoportmeccseket, itt mindenki megmérkőzik a kvartett másik három tagjával. Két-két csapat léphet tovább a kieséses rendszerbe, itt már egyetlen találkozó dönt a továbbjutásról, döntetlen esetén jönnek a hétméteresek.

Vasárnap délután a bronzmeccs és a döntő között játékos kedvű előfizetőink játszhatnak és próbálhatják meg bevenni a kaput hét méterről. A tervek szerint este hét körül jön az eredményhirdetés, amelyen a különdíjasokat (legjobb kapus, mezőnyjátékos és gólkirály) is jutalmazzuk.

Ami a mezőny tagjait illeti, három megye tizenegy településéről érkeznek csapatok az évről évre nívósabb seregszemlénkre. A népszerű nyíregyházi városi bajnokság tizenhat csapata is benevezett, köztük a salakos sorozat egyetlen százszázalékos csapata, a Fáraó Bútor. Az ő skalp­juk igen értékes lesz. Címvédés nem lesz, hiszen a tavalyi győztes Berni Hús nem indul, a korábbi győztesek közül viszont itt lesz a Nyírség Copy Kft. és a MA-Csa Kft. Utóbb gárda korábban kétszer nyert Marton Bertold néven. A sényőiek Perec Kft. névvel indulnak, a nyírbátori csapatból pedig néhányan a Nyírség Copyban rúgják majd. Két állandó résztvevője a tornánknak a Barabás SE és a Nyírtura FC. Úgy hírlik, néhány ismert játékos is pályára lép majd, de hogy kik azok, az legyen meglepetés.

Az biztos, hogy az új esztendő első nagyszabású sport­eseménye remek kikapcsolódást ígér és nem csak a kieséses rendszer, már a csoportmeccsek is. Ráadásul mindhárom napon ingyenes a belépés.

- ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!