Sport

2019.01.22. 16:53

Csiszolások után hajt rá a szintre

Nyíregyháza - Bakosi Péter bizakodva tekint az idei szezonra, Glasgow-ban és Katarban is rajthoz szeretne állni.

Nyíregyháza - Bakosi Péter bizakodva tekint az idei szezonra, Glasgow-ban és Katarban is rajthoz szeretne állni.

Az elmúlt esztendő nem jött igazán össze Bakosi Péternek. A Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója ezt legutóbbi beszélgetésünk során önkritikusan elismerte. A novemberi, stuttgarti edzőtáborozás elején arról is szólt, hogy mentálisan rendbe tette magát, és bizakodva néz az új esztendő elé.

– Az edzőtáborozás nagyon jól sikerült – kezdte érdeklődésünkre Bakosi Péter. – Kemény munkával kezdtünk, majd ráálltunk egy minőségibb munkára. Jóval több pihenővel, mint általában itthon, mert amikor edzettünk, akkor maximális koncentrálással a legjobb minőségre kellett törekedni.

Szerdán még egyetemi vizsga

– Jelenleg is a felkészülés fázisában vagyunk – folytatta édesapja, Bakosi Béla tanítványa. – Két versenyen elindultam de ezeknek az a célja, hogy javítsuk ki a még meglévő hibákat. Úgy néz ki, hogy jó úton haladunk. Azt is el kell mondanom, hogy sok bennem a frusztráció, hiszen vizsgaidőszak van az egyetemen, és arra is koncentrálnom kell. Remélem szerdán az utolsó vizsgát is sikerrel veszem, és akkor már valóban csak a magasugrásra kell koncentrálnom.

– A versenykalendáriumom még nem teljes, vannak kérdőjelek, még nem végleges, hogy mikor és hol indulok. Remélem mihamarabb tiszta lesz a kép. Az biztos, hogy az elmúlt két vasárnap a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokában már teszteltem magam, és a hét végén is lesz egy újabb megmérettetés. A legutóbbi ugrásaim jóval biztatóbbak voltak az egy héttel korábbiakhoz képest, úgy érzem, simán meglehetett volna a kettőhúsz. Természetesen vannak még hibák, például túlságosan hamar eldőlök az ugrásnál de még van idő ezeket korrigálni, csiszolni. Egyébként ezeknek a versenyeknek ez a feladata.

– Ami az idei célokat illeti, szeretnék ott lenni a fedett pályás Európa-bajnokságon és a világbajnokságon. A kontinensviadal március 1–3. egy és három között lesz Glasgow-ban. A szint 226 centiméter, ám nem biztos, hogy valóban ennyi kell az indulás kivívásához. Az idén lesz az utolsó olyan világbajnokág, amelyen az indulást egy bizonyos szint teljesítésével kell kivívni. Katar, pontosabban Doha lesz a házigazda szeptember végén és október elején. Hogy hány centiméterrel lehet odaérni, az egyelőre nem ismert, majd később adja meg a nemzetközi szövetség – így a válogatott magasugró.

Kerüljék el a sérülések

Ami nagyon fontos, hogy a sérülések kerüljék el az immáron itthon készülő Pétert, és már a februári fedett pályás bajnokságon bizonyítson, zsinórban kilencedszer is a dobogó legfelső fokára állhasson.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!