Sport

2019.01.08. 17:10

Továbbra is a dobogó a cél Kisvárdának

Kisvárda - Az előző pontvadászat bronzérme után ebben a szezonban is a dobogót célozta meg a Kisvárda NB II-es férficsapata. A bajnokság felénél közel is vannak hozzá, hiszen mindössze egyetlen pont a hátrányuk a harmadik helyen álló Salgótarjánnal szemben.

Kisvárda - Az előző pontvadászat bronzérme után ebben a szezonban is a dobogót célozta meg a Kisvárda NB II-es férficsapata. A bajnokság felénél közel is vannak hozzá, hiszen mindössze egyetlen pont a hátrányuk a harmadik helyen álló Salgótarjánnal szemben.

– Az északi csoportból átkerült Hatvan és Salgótarján igazolásait látva azt gondoltam augusztusban, hogy nagy teljesítmény lesz dobogós helyre kerülni – kezdte féléves értékelését Türk Ferenc, a Kisvárda edzője.

– Jelentős változás nem történt a csapat háza táján, távozott Illés Tamás, aki Debrecenben folytatja, valamint Szabó András, aki elsősorban a munkára koncentrál a továbbiakban. Érkezett Illés Norbert Fehérgyarmatról, illetve az utánpótlásunkból próbáltunk ki néhány játékost. Ahogyan az előző évben, most is azzal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy felkerüljünk a dobogóra, és megszolgáljuk szurkolóink és támogatóink bizalmát. A játékosaink szinte egytől egyig dolgoznak, ezért nem tudtunk edzőtáborba menni vagy naponta több edzést tartani, így napi egy foglalkozással és heti egy mérkőzéssel készültünk a rajtra. Szeptember elejére szerveztünk egy tornát, melyre hazai NB II-es és külföldi csapatot is meghívtunk. Remek körülmények között és kifejezetten jó hangulatban dolgoztunk, amivel megalapoztuk a jó bajnoki szereplésünket.

Két vereséggel kezdtek

– A bajnokság kezdete viszont nem a terveink szerint alakult, mert az első két meccsen vereséget szenvedtünk. Ez egy kicsit rányomta a bélyegét az egész szezonra, és hullámzó teljesítménnyel játszottunk végig. Voltak sérülteink, hiányzóink és fura körülmények, viszont amit tudtunk, megtettünk a sikerért. Tavasszal jóval több idegenbeli mérkőzésünk lesz, mint ősszel volt, ezért mondhatjuk, hogy nehéz félév vár ránk. Azt gondolom, rajtunk nem fog múlni, mindenki a tudása legjavával segíti majd a csapat céljait!

BB


Kisvárdai mutatók

Őszi végeredmény

4. 11 6 1 4 289–281 13

Házi góllövőlista.

56 gól: Csendes Ádám

47 gól: Molnár Zoltán

36 gól: Daniel Mendes, Mladen Radojevics

22 gól: Tuska Szabolcs

15 gól: Illés Norbert

14 gól: Petykó Tamás

13 gól: Mészáros Ákos

12 gól: Bottka Ádám, Nagy Gergő

7 gól: Ruzsinszki Benjámin

6 gól: Dévényi Tamás, Papp Péter

4 gól: Barabás Bence

2 gólos: Kovács László

1 gólos: Kerezsi Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!