Sport

2019.02.19. 12:15

Kék Cápák - Nem sokan mondhatják el magukról

Nyíregyháza - A Blue Sharks edzője elégedett a csapatával a Hepp-kupán szerzett ezüstérem után.

Nyíregyháza - A Blue Sharks edzője elégedett a csapatával a Hepp-kupán szerzett ezüstérem után.

Mint ismert, a Nyíregyháza Blue Sharks pénteken és szombaton a Hepp-kupa győri fináléján vett részt. A Cápák az elődöntőben 77–72-re legyőzték a Honvédot, ezzel megteremtették maguknak a lehetőséget arra, hogy egy pozíciót javítsanak a tavalyi második helyezésen.

– Úgy utaztunk oda, hogy tudtuk, Tóth Geri sérülten vállalja a játékot, és azzal is tisztában voltunk, hogy csak egy meccset tud vállalni – értékelte a két napot Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Akkor akartuk beállítani, amikor nagyon szükség volt rá, ez a Honvéd ellen bekövetkezett, ezért a döntőben már nem játszhatott sajnos. A Honvéd elleni teljesen hullámzó, igazi kupamérkőzés volt, viszonylag kevés kosárral, inkább a védekezés volt a mérvadó. Látszott a fiúkon, hogy ezt meg akarják nyerni és be is jutottunk a döntőbe. Összességében megérdemelten nyertünk, akkor is, ha csak öt pont lett a különbség.

Hiányzott a center

A fináléban aztán a bajnokságot veretlenül vezető Veszprém következett, amely pénteken a Baját győzte le 83–72-re. Noha a különbség ezen a meccsen sem lett nagy, a győzelmük nem forgott veszélyben.

– Mi egy fárasztó egálmeccset nyertünk meg, a nagyon erős kerettel rendelkező Veszprém meg fél gőzzel verte meg a Baját, csak annyit adtak ki magukból, amennyit muszáj volt – folytatta a tréner. – Kigondoltunk egy védekezést, amivel megleptük őket, előnyt alakítottunk ki az első percekben. Pozitívum, hogy ez az újítás működött, a jövőben is tudjuk majd használni.

A nyíregyháziak a második félidőben már nem bírták a tempót, 84–67-re maradtak alul a bakonyiakkal szemben.

– A második negyed végén már látszott, hogy egyre jobban fáradunk, a húzóembereink, Iván, Brúnó és Mike is sokat játszottak a Honvéd ellen is – tette hozzá az edző. – A palánkközeli kosarak nagyon hiányoztak, annak ellenére, hogy Mokánszki Máté sokat hozzátett ehhez. Védekezésben hiányzott Geri rutinja és a fizikai ereje, pláne úgy, hogy a Veszprém pont a palánk alatt nagyon erős.

Sokat tanultak a kupából

– Nem vagyunk csalódottak, senki nem mondhat egy rossz szót sem a csapatra. Küzdöttünk, hajtottunk, és látszik, hogy fizikailag ott van a csapat. Látszik, miben kell fejlődnünk, nagyon sokat tanultunk ebből a kupából. Nem sokan mondhatják el, hogy egymás után három érmet szereztek, már csak idáig eljutni sem volt egyszerű. Gratulálok az egész csapatnak és a szakmai stábnak – zárta a szavait Siska János.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!