Sport

2019.03.09. 15:42

Fatum-Nyíregyháza: A végén számít az elsőség

Nyíregyháza - A Vasas elleni pontvesztéssel eldőlt, a Fatum-Nyíregyháza második lesz az alapszakaszban.

Nyíregyháza - A Vasas elleni pontvesztéssel eldőlt, a Fatum-Nyíregyháza második lesz az alapszakaszban.

Csütörtök este a nyíregyháziak 3:2-re legyőzték a listavezető Vasast, a fővárosiak az egy szerzett ponttal bebiztosították az alapszakasz-győzelmet, míg a Fatum a második helyet.

– Ha most nyertünk volna három nullára, vagy három egyre, akkor sem a mi kezünkben lenne a sorsunk, persze sportemberek vagyunk, ezúttal is a maximumra törekedtünk – mondta Hollósy László, a nyíregyháziak trénere. – Az első három játszmában a lényegi kérdések eldőltek, ezekben a végjátékokig szépen és dominálva röplabdáztunk, a harmadikban egy megnyert szettet buktunk el. Nem is az bosszant, hogy ütést rontottunk, mert ez benne van a játékban, hanem hogy olyan taktikai hibákat vétettünk, amiket nem lett volna szabad. Tudtuk, hogy mit fog ütni a Vasas, mégsem ott védekeztünk, nem a megbeszélt támadásvariációkat csináltuk, ezek ilyen szinten visszaütnek.

Erre elég a legjobb mérleg

– Összességében büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre, csupán három vereséget szenvedtünk el, ami kiegyensúlyozott, jó teljesítményt mutat – tette hozzá. – A sors fintora, hogy a legkevesebb vereséggel csak másodikak lettünk, de ez nem von le semmit a Vasas érdemeiből, nem nagyon hullajtott pontokat, megérdemelten lett alapszakaszelső. Ezért viszont még nem adnak érmet, serleget. Úgy néz ki, egyszerűbb utat kapnak, de a bajnokságot a végén kell megnyerni, ezért kell dolgoznunk.

Tét nélküli meccs jön

A Fatum vasárnap Jászberényben zárja az alapszakaszt, immáron mindkét csapat számára tét nélkül. Kérdés, ez már ráhangolódás lehet-e a rájátszásra. – Nem mondanám annak – tért át Hollósy László a berényi összecsapásra. – Semmilyen tétje nincs a mérkőzésnek, még csak presztízs jellege sem. Még gondolkodunk rajta, de nagyon úgy vagyok vele, hogy ezt a mérkőzést azokkal próbáljuk lejátszani, akik kevesebb lehetőséget kapnak általában. Ennek a meccsnek azt a célt kell szolgálnia, hogy ők is bizonyíthassanak.

- MK -


Röplabda

A női Extraliga állása

1. Vasas 19 15 4 51:19 48

2. Nyíregyháza 19 16 3 51:24 43

3. Békéscsaba 19 12 7 43:27 39

4. UTE 20 10 10 37:37 29

5. Jászberény 19 4 15 21:49 12

6. Haladás 20 1 19 10:57 3

Ezek is érdekelhetik