Szeged

2013.03.05. 11:21

Ráadás előadás az István, a királyból a Szegedi Szabadtérin

<strong></strong><strong>Harmadik előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri Játékok az István, a királyból, olyan hatalmas az érdeklődés a rockopera iránt. <em>Alföldi Róbert</em> rendező hétvégén ismertette koncepcióját a szerzőkkel.

 

A fesztivál menedzsmentje éppen ezért úgy döntött: harmadik előadást hirdetnek a darabból. A harmincéves jubileumát ünneplő legendás rockoperát augusztus 20-án is láthatja a Dóm téri közönség. Jegyet váltani szerdától lehet a Fesztivál Jegyirodán és az ismert elárusító helyeken.

 

A rendező, Alföldi Róbert már most kész koncepcióval rendelkezik, díszlet- és jelmeztervezőjével (Menczel Róbert és Nagy Fruzsina) valamint a dramaturggal (Vörös Róbert) alaposan kimunkált színpadi elképzeléseket mutattak be vasárnap a két szerzőnek. Szörényi Levente és Bródy János teljes egyetértésben fogadták el az izgalmas, kortárs koncepciót.

 

Kuriózumként említendő, hogy az István, a király harmincéves történetében most először játsszák a darabot élőzenével, hatvantagú zenekarral. Ennek hangsúlyozására is különleges ötlettel állt elő a rendező. Hogy pontosan mivel, az augusztus 17-én, 18-án és 20-án kiderül a szegedi szabadtéri színpadán – összesen tizenkétezer néző előtt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik