SZON - Kultúra

2016.08.06. 18:58

Nemzetközi népzenei és néptánctábort rendeznek Örkényben

Budapest - Táncház, foglalkozások és vetélkedők is színesítik a programot a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, amelyet vasárnaptól rendeznek Örkényben.

Budapest - Táncház, foglalkozások és vetélkedők is színesítik a programot a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, amelyet vasárnaptól rendeznek Örkényben.

A világ különböző részeiről érkező zenészek, hangszerkészítők, kézművesek, énekesek és táncosok augusztus 12-én a dabasi Csutorás Strandfesztiválon, majd másnap Örkényben a nyilvános gálaműsoron mutatkoznak be.

A Birinyi József vezetésével megvalósuló Csutorás Táborban országos népdalkör- és zenekarvezetői képzés is indul - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tábor első napján Böde István és Böde Harkai Csilla vezetésével, a Góbé Zenekar zenészeivel tartanak táncházat, emellett kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás és játszóház is várja az érdeklődőket. Másnap Birinyi József dudával ébreszti a táborozókat, majd foglalkozásokat tartanak a különböző műhelyekben. Tábortűz, szalonnasütés moldvai, dunántúli és mezőségi táncház zárja a napot.

Augusztus 9-én rendezik meg többek között a Győztesek Éneke gálaműsort az elmúlt év népzenei versenyein kiemelkedő eredményt elért ifjú tehetségekkel, a következő nap citerás, valamint dunántúli és szatmári táncház, míg augusztus 11-én a foglalkozások után tábori foci, hangszerkészítők mustrája és a Pengetős Trió koncertje is szórakoztatja a résztvevőket. A tábort bál és táncház zárja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!