SZON - PR cikk

2015.07.24. 13:53

Bármit kibírnak a Pietra burkolatok

Nem egyszerű extrém terhelésnek kitett felületet burkolni, a burkolóknak mindig kihívás az ipari környezet.

Nem egyszerű extrém terhelésnek kitett felületet burkolni, a burkolóknak mindig kihívás az ipari környezet.

Az ipari, saválló burkolat ugyanis akkor lehet tartós, ha a ragasztó, fugázó anyag ellenáll a vegyszereknek. Ez kiváltképp igaz mondjuk a húsipar, a tejipar, a vegyipar feldolgozó üzemeiben, vagy gyógyszergyárakban, palackozó üzemekben, borászatokban.

A Pietra Csempebolt által forgalmazott termékek segítenek megfelelő burkolatot, rétegrendet kialakítani a legspeciálisabb ipari környezetekben, mint például egy konzervgyár, szerelő műhely, kármentesítő medence, összeszerelő üzem, vegyszertároló, raktár, és így tovább.

– Fontos tudni milyen vegyszerek, milyen töménységben, várhatóan mennyi időn keresztül fogják érni a felületet. Ezek ismeretében ajánlunk megfelelő ragasztó és fugázó anyagot. Nem mindegy az sem, hogy savas, vagy lúgos kémhatás fogja érni a burkolatot, mert más anyag áll ellen a lúgoknak, más a savaknak. A tisztán tartás is fontos szempont lehet. Például, ha gőzborotvával takarítanak majd, a hagyományos epoxy fugázók nem bírják majd a magas hőmérsékletet, úgyhogy inkább ásványi alapanyagú vegyszerálló fugázó alkalmazását javasoljuk – kaptunk néhány tippet a Petra Csempevolt szakembereitől.

Megtudtuk, hogy fontos odafigyelni a műszaki kiírásban szereplő részletekre is, mint a fal és padló találkozása, a külső -belső sarkok és a dilatációk, vagyis a várható hőhatás okozta térfogatváltozások. Ahhoz, hogy ezeket a kritikus pontokat megfelelően alakítsuk ki, olyan speciális elemeket érdemes használni, mint az ipari hajlított lábazati elem és a hajlatidomok sarokelemei. A várható terhelés függvényében alkalmazhatóak a rugalmas kitöltők, vegyszerálló rugalmas kiöntő gyanták.

– Jól tudjuk, hogy sokszor azonnal meg kell oldani az ipari burkolatok kivitelezését, ezért az alapvető ipari burkolatokat készleten is tartjuk a hozzájuk tartozó speciális elemekkel segédanyagokkal együtt. Az azonnali kiszolgálás mellett előfordul, hogy olyasmire van szükség, amit nem készletezünk, ám ezt is a lehető legrövidebb határidővel tudjuk szállítani megrendelőinknek.

Mivel minden projekt más és más, mindig a konkrét feladat megoldására ad a Pietra csempebolt egyedi ajánlatot. Felkészült kollégák segítenek szakmai kérdésekben, hasznos tanácsokkal látják el ügyfeleiket. Az ország egész területére ki tudják szállítani a megrendelést, szükség esetén tapasztalt kivitelezőket is ajánlanak.

Amennyiben ipari burkolatra, segédanyagokra van szüksége, keresse a Petra Csempeboltot bizalommal!

Információ:

Pietra Csempebolt

Bemutatóterem: 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes u. 223.

Web: http://pietra.hu/

Telefon: +3670/382-5534

Nyitva tartás: Hétfőtől - Péntekig: 7:30 - 17:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában