SZON - PR cikk

2016.11.08. 09:18

Nők az autóiparban

Egyre több a sikeres nő a férfias iparágakban

Egyre több a sikeres nő a férfias iparágakban

A műszaki pályán és a korábban tipikusan férfiasnak tartott iparágakban is egyre több női munkavállaló építi karrierjét. Lehet szó akár fizikai munkáról, fiatal gyakornoki vagy mérnöki pozícióról, vezetői állásról, egyre több az elismert és sikeres nő az autóiparban is. A Continental, a világ egyik vezető autóipari beszállítója és gumiipari szereplője kiemelt figyelmet fordít a női munkavállalók arányának növelésére a cégcsoporton belül. A vállalat tervei szerint 2020-ig a két legfelsőbb vezetői szinten minimum 16%-os arányban foglalkoztat majd nőket vezetői pozíciókban világszerte. Magyarországon pedig már el is érte ezt az arányt. Azonban nem csak a vezetők, hanem a gyakornokok, mérnökök és fizikai dolgozók körében is folyamatosan nő a női munkavállalók aránya a Continental-nál. A cégcsoport komoly figyelmet fordít arra, hogy a dolgozók valóban szeressenek a vállalatnál dolgozni és ezáltal hosszú évekig a Continental munkatársai maradjanak.

A térség egyik meghatározó munkaadója a ContiTech Magyarország Kft. Sinkáné Rózsavölgyi Zsuzsanna 5 éve dolgozik a Continental-nál minőségirányítási vezetőként:

Külgazdasági szakos közgazdászként két nyelv felsőfokú ismeretével olyan munkahelyet szeretettem volna választani, ahol aktív részese lehetek egy folyamatosan fejlődő nemzetközi csapatnak.  A Continental-lal az autóiparban megtaláltam ezeket a lehetőségeket. Vonzó volt számomra az iparág sokszínűsége, hogy különböző kultúrák, sokféle nemzet és üzleti szellem dolgozik együtt. Minőségirányítási vezetőként elmondhatom, hogy a világ számos országában vannak munkatársaim. Egy ilyen globális cégnél mint a Continental természetesen a felkészültség és a teljesítmény elsődleges. Ez azt is jelenti, hogy nálunk soha nem merül fel, hogy valaki nőként vagy férfiként végzi a munkáját, így sosem éreztem hátrányát, hogy női vezetőként dolgozom. Minden feladatnál ugyanúgy helyt állok mint a férfi kollégáim, néha talán túlzottan maximalista vagyok. Az autóipar folyamatosan és gyorsan fejlődik. Naprakészen tartom a tudásomat a minőségirányítási elvekkel, szabályokkal kapcsolatosan, szakmai, vezetési és szervezési ismeretekben.  Multinacionális környezetben dolgozunk, nemzetközi kapcsolatainkban is be kell bizonyítani rátermettségünket. A minőségirányítási terület női vezetőjeként érzékenyebb vagyok a hibákra, az előírásoktól való eltérésre, nem megfelelőségekre. Talán rám is igaz a szokásos sztereotípia, hogy a nők egyszerre több dologra tudnak figyelni. Nagyon élvezem, hogy mozgatórugója lehetek az állandó változásnak, fejlődésnek, emellett nagyon jó csapatban tudok dolgozni, ahol segítjük egymás munkáját, tisztelettel vagyunk egymás iránt.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy hétezer munkavállalót foglalkoztat. Legyen Ön is a nyíregyházai ContiTech Magyarország Kft. munkatársa. Jelentkezzen akár már ma az alábbi elérhetőségek valamelyikén Szedlák Dóránál, e-mail: [email protected], telefon: +36 42 551-338.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában