SZON - PR cikk

2018.06.21. 18:11

Színvonalas szerviz, megbízható szolgáltatás

Az autókban a klíma szinte már a mindennapjaink részévé vált, a karbantartásukat mégis sokan elmulasztják. Ahhoz azonban, hogy megfelelően működjön, szükség van a rendszeres, és szakszerű szervizelésre. Erre a legjobb megoldást Nyíregyházán a Benyó Autószerviz Kft. nyújtja.

Az autókban a klíma szinte már a mindennapjaink részévé vált, a karbantartásukat mégis sokan elmulasztják. Ahhoz azonban, hogy megfelelően működjön, szükség van a rendszeres, és szakszerű szervizelésre. Erre a legjobb megoldást Nyíregyházán a Benyó Autószerviz Kft. nyújtja.

Az édesapám, Benyó László által alapított szervizünkben csak professzionális munkát végzünk, nincs ez másként a klímaberendezések esetében sem. Műhelyünkben teljes körű klímaszerviz szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek a hagyományos r134a, és a legújabb r1234yf hűtőközeggel rendelkező autókra is – ajánlja Benyó Gergő ügyvezető.

F-Gáz képesítéssel és szakértői minősítéssel rendelkező szerviz-technikussal, Varga Miklós Balázzsal beszélgettünk.

– Az elhanyagolt klímaberendezések kedvező körülményeket teremtenek a baktériumok, gombák, illetve a költséges javítások számára, ezért is fontos a tisztántartása és az időközönkénti karbantartása. Mindig olcsóbb megelőzni a bajt, mint visszafelé javítani. Nálunk pl. egy ötpontos klímaátvizsgálás már 5080 forinttól elérhető. Először is ellenőrizzük a klíma hatásfokát, megnézzük, hogy az egész rendszer hogyan működik. Egy vizsgáló berendezésbe mintát veszünk a hűtőközegből, amit utána elemzünk. Így a klímarendszer belső állapotáról megbontás, és hűtőközeg veszteség nélkül olyan képet kaphatunk, amit semmilyen más formában nem lehet így analizálni. Ide tartozik a klímaolaj állapota, a jelzőfesték és egyéb szennyeződések jelenléte, ill. a hűtőközeg elhasználtsága. Rengeteg információval szolgálhat ez a pár perces vizsgálat!

Varga Balázs Miklós

Ezután az utasteret vesszük a figyelem középpontjába: gyakran találkozunk azzal hogy már gombafonalak vannak a belső elpárologtatón, vagy beázások vannak, hisz a klímarendszer belül a leghidegebb pont az autóban, folyamatosan párás, nedves. Ez a környezet ideális a különböző kellemetlen szagok és bizonyos betegségek kialakulásáért felelős gombáknak, mikroorganizmusoknak. Ezért egy alapos klímatisztítást, belső fertőtlenítést végzünk. Ilyenkor kicseréljük a pollenszűrőt, akár a legújabb generációs szag és antiallergén szűrők is elérhetőek nálunk!

Természetesen nem maradhat ki a klímarendszer ideális működéséhez szükséges külső tisztítás sem, azaz a hűtőmosás, és a szilárd szennyeződések eltávolítása.

– Az egyik legnagyobb veszélyt azonban mégis az ismeretlen eredetű, általában import hűtőközegek jelentik. Az árak drasztikusan megemelkedtek, ezért egyre gyakoribb a feketepiaci klímajavítás, és idegen hűtőközegek felbukkanása. Hivatalos klímás szervizként a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felügyel bennünket, szigorú adminisztrációval és folyamatos ellenőrzésekkel. Így hogy minden szükséges végzettséggel és eszközzel rendelkezünk, akár hibrid és elektromos járművek klímájával is foglalkozhatunk.

Minden klíma szerviz után ragasztunk a motortérbe egy olyan címkét, amin rajta vannak a legfontosabb adatok. Tartalmazza a gáz és klímaolaj mennyiséget, és hogy adtunk-e hozzá UV adalékot, mert akkor a következő szervizkor már nem szabad. Érdemes a klímát már az autó egy éves korától kezdve folyamatosan tisztíttatni, ellenőriztetni. Az első gyári klíma szerelésnek illik 6 évet kibírni, de mindez a folyamatos karbantartás és ellenőrzés mellett.

A baktérium- és vírusmentes levegőért, és a klíma hosszú élettartama miatt mindenképpen forduljon a Benyó Autószerviz Kft. szakembereihez, akik megfizethető áron, minőségi és megbízható munkával biztosítják a nívós szolgáltatást, legyen szó a klímáról, fék-, futómű-, gumiszervizről, műszaki vizsgáztatásról, eredetiségvizsgáról, hibafeltárásról, gyorsszervizről, vagy autókozmetikáról.

Benyó Autó- és Autóvillamossági Szerviz

Nyíregyháza, Westsik V. u. 24.

Nyitva tartás: H-P 8:00-17:00, Sz 8:00-12:00

Kapcsolat:

06 42/470-675;

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában