Szponzorált tartalom

2021.07.02. 11:02

Kölcsönszerződés és követeléskezelés profi módon

Nem szeretünk tartozni, de kölcsönadni sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Ha ugyanis nem biztosítjuk be magunkat egy végrehajtható kölcsönszerződéssel, illetve egyéb ügylettel, az adós könnyen kijátszhatja óvatlanságunkat.

Forrás: ekrs.hu

A tartozások okai között számtalan tényező állhat a fizetésképtelenségtől az előre nem látható körülményekig, ha azonban az adós képes lenne fizetni, csak nekünk nem akar, ideje hatékony követeléskezelési módot keresni. Az eKRS ebben nyújt segítséget a regisztrált ügyfeleinek.

Behajtás egyszerűen és gyorsan

A legjobb követeléskezelési mód a tartozások megelőzése, amely a bevált vevőminősítéssel kezdődik, és egy megfelelően szankcionálható szerződéssel fejeződik be. Az időtényező is segíti a gördülékeny ügymenetet. Ahogy telnek a hetek, a behajtás esélyei is csökkenek. Érdemes tehát minél előbb hatékony megoldás után nézni.

A KRS Ügyvédi Iroda online jogi portálján, az eKRS-en keresztül olyan követeléskezelési rendszer használható, ami növelheti a behajtás eredményességét.

A késedelmes vagy elmaradó fizetések ugyanis szükségtelen pénzügyi és adminisztratív terhet rónak a szervezetekre, ami feleslegesen foglalja a humán erőt, ráadásul többletköltséget is okoz. Alapozd meg előre céged pénzügyi biztonságát egy jól működő követeléskezelési eljárásrenddel. Ehhez segítségül hívhatod az online jogi ügyintézési platformot is, melyről részletes terméktájékoztatót a regisztrációt követően kaphatsz.

A szolgáltatás online igénybevétele rögzített árakon történik. A regisztrált szerződéseket a rendszer naprakészen mutatja, így folyamatosan végigkísérhető az összes kiállított számla utóélete és a partner fizetési szokása is.

Előzd meg a követelésbehajtást egy jó kölcsönszerződéssel

A kölcsönszerződés írásba foglalás nélkül is megköthető. Megkötésének nem feltétele a felek egyidejű jelenléte, vagyis a szerződés aláírása a szerződők részéről eltérő időpontban is történhet. Az alakiságot nélkülöző szerződés ugyanakkor komoly problémaforrás, mivel a tartozás csak hosszú pereskedéssel hajtható be, ha az adós nem akarja kifizetni, amivel tartozik.

A szívességi kölcsönök kivételével a szerződések kamatot is kikötnek, melyek biztosítására a kölcsönszerződések szerződési biztosítékot – jelzálogjog, vételi jog – kötnek ki. A hitelező a kölcsönösszeget köteles rendelkezésére tartani, ha a kölcsönösszeg kifizetésére a szerződéskötést követően időtartamon belül, vagy feltételek teljesítése esetén kerül sor. Ezen időtartamra az adós díjat köteles fizetni, a kölcsönösszeg igénybevételére azonban nem kötelezhető.

Köss te is egyszerűen és gyorsan kölcsönszerződést online, mely a felek adatait, a kölcsön pontos összegét, a visszafizetés határidejét és a kamat mértékét is pontosan rögzíti, hogy soha ne érjen váratlan meglepetés.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában