PR CIKK

2022.10.06. 05:33

A Continental Arénában találhatják meg későbbi hivatásukat a megyei iskolások

A végzős általános- és középiskolások pályaválasztási útvesztőjében mutat irányt a „Dönts jól, jövőd a tét!” Pályaválasztási Kiállítás, melyet 2022. október 06-án már 22. alkalommal rendez meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. A helyszín ezúttal is a Continental Aréna lesz.

A szervezők rendkívül gazdag programkínálattal - szakmabemutatókkal, kulturális műsorokkal, tanácsadással, kiadványokkal, szórólapokkal - készülnek. A kiállító iskolák a mai kor igényeihez igazodva az általuk oktatott foglalkozásokat interaktív, látványos gyakorlati bemutatókon keresztül népszerűsítik.

 
 

A pályaválasztás előtt álló fiatalok számára ez egy nagyszerű lehetőség, hogy a különféle szakmákat testközelből ismerhessék meg, és így körültekintőbben dönthessenek arról, hogy melyik foglalkozást válasszák. A kiállításon közel 80 kiállító várja a látogatókat, közöttük szakképzést folytató középfokú oktatási intézmények és gimnáziumok kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de egyetemek is kiállítanak, így a középiskolások is tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségekről. A rendezvény nemcsak az általános iskolások pályaválasztását segíti, hanem a pályamódosítást vagy a szakképzettség megszerzését tervező álláskeresőket és azokat is, akiknek szakmájuk jelenleg nem piacképes, ezért szükségük van új, keresettebb szaktudásra, esetleg új állást keresnek. A megye meghatározó munkaadóinál érdeklődhetnek aktuális állásajánlataikról. A tanulók mellett a szülők és pedagógusok tájékoztatására is kiemelt figyelmet fordítanak.

 

A rendezvény díjmentesen látogatható!

(PR CIKK)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában