SZON - Sport - Megye I.

2018.10.19. 07:23

"A pályán biztos harakiri lesz" - Sérülés sújtotta mezőny

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei I. osztály 11. fordulójában sem lesz hiány kiélezett meccsekben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei I. osztály 11. fordulójában sem lesz hiány kiélezett meccsekben.

A forduló talán legnagyobb rangadója a harmadik Nagyecsed és az ötödik Tarpa párharca, Márton Istvánék mellett szól; hogy három győzelem után érkeznek a meccsre.

Az immáron negyven bajnoki óta veretlen, ám egyre kevesebb bevethető játékossal rendelkező Ibrány az utóbbi négy hétben a hozzájuk hasonlóan jó formába került Tiszakanyárral csap össze. A Nyírgyulaj az előző heti vereségét három ponttal küszöbölné ki, hogy továbbra is az élmezőnyben maradjon, a Vásárosnamény viszont törlesztene a közelmúltért.

Az egyik legkiélezettebb meccsnek tűnik a Csenger mátészalkai vendégjátéka. A két csapat nagyon hasonlóan teljesít eddig, előbbi egy ponttal többet gyűjtött, ám talán rosszabb formában van, mint az ellenfele.

Nem minden a helyezés

A Baktalórántháza és a Kisvárda is hullámvölgyből kászálódna ki, előbbi előnye, hogy négy meccs után újra hazai pályán játszhat.

Az alaposan megfogyatkozott Balkány azt a Tiszavasvárit fogadja, amely az előző fordulóban megszerezte első győzelmét a szezonban, és folytatni szeretné a zárkózást. Az utolsó pozícióba visszacsúszott Gyulaházának egyre égetőbb szüksége lenne az első győzelemre, igaz, ezen a héten sem lesz könnyű dolga a hat meccse veretlen Mándok ellen.

A helyezések alapján a forduló legsimább meccse lehetne a Fehérgyarmat és a Nagyhalász találkozója, a két csapat között azonban csak hat pont a különbség, így a hazaiak jogosan érzik azt, hogy felkapaszkodhatnak az élmezőnybe egy győzelemmel.

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 11. forduló (14., ifi: 12), Szakvezetői várakozás

Mátészalka (14.)-Csenger (13.)

Marius Botan, a Mátészalka edzője: – Egyik csapat sem a tudásának megfelelően szerepel. Remélem, egy esetleges győzelemmel megfelelő lendületet kapunk az ősz hátralévő részére.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Három kínos vereség után szeretnénk javítani.

Vásárosnamény (7.)-Nyírgyulaj (4.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nehéz mérkőzés vár ránk, remélem, a fiúk elég motiváltak lesznek, ugyanis a Gyulajtól tavaly kétszer is kikaptunk, van tehát törleszteni valónk. Kellene egy olyan teljesítmény és eredmény, amit hazai pályán elvárnak tőlünk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy jó csapat otthonában szeretnénk az elmúlt héten elhullajtott pontokat pótolni.

Baktalórántháza (8.)-Kisvárda Master Good SE (9.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Újra hazai környezetben fogadhatunk egy nagyon erős ellenfelet, de mindent megteszünk azért, hogy hosszú idő után eredményesek legyünk.

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, mindkét csapat kisebb hullámvölgybe került. Abban bízom, hogy mi lábalunk ki előbb belőle.

Nagyecsed (3.)-Tarpa (5.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékosedzője: – A Tarpával általában jó derbiket játszunk, most ráadásul mindkét csapat jó formában van. Remélem, megismételjük múlt heti játékunkat, akkor itthon tarthatjuk a három pontot, ami borzasztó nehéz lesz.

Márton István, a Tarpa edzője: – Ha az Ecseddel eddig lejátszott meccseinkből indulok ki ez döntetlen lesz, kezdhetnénk egyből a kajával! Persze ettől függetlenül szeretnénk nyerni, ami nem lesz egyszerű! A pályán biztos harakiri lesz, de bármi lesz is a végeredmény, a barátság megmarad!

Balkány (12.)-Tiszavasvári (15.)

Obsitos Norbert, a Balkány elnöke: – Egy edző sosem számít arra, hogy hirtelen öt meghatározó játékosa kiesik a csapatból, ráadásul fél szezonra, sajnos mi így jártunk. Ezt a nehéz feladatot kell most megoldanunk a hátralévő fordulókban, mindent megteszünk, meglátjuk mire lesz elég.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt hétvégén megtört a jég, de tudjuk, sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük a céljainkat. A következő mérkőzés sem lesz sétagalopp a nagyon rapszodikusan teljesítő balkányiak katlanjában, ugyanakkor ha fegyelmezetten és pontosabban játszunk, akkor újra győzelemnek örülhetünk.

Ibrány (1.)-Tiszakanyár (6.)

Madalina György, az Ibrány edzője: – Ha az elmúlt heti mérkőzésen szerencsésnek mondható, hogy fizikálisan rendben voltunk, szervezetten és fegyelmezetten játszottunk, akkor ezt a hétvégi mérkőzésen is meg kell ismételni. Csupán annyit kell hozzátenni, hogy a támadásainkban több tudatosság legyen és a támadók egyéni kreativitást tegyenek a játékba, akkor ismét egy „szerencsés” győzelmet tudunk aratni.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Szombat, szerda, szombat. Egy hét, három mérkőzés, mindhárom idegenben. Ez vár most ránk. Sorrendben Ibrány, Balkány, Kisvárda. Szerintem nem sokan irigykednek ránk emiatt a sorozat miatt, de mi állunk elébe. Jó csapat az Ibrány, láttam őket játszani, tudom, hogy sok a sérült játékosuk, de mi csak saját magunkra szeretnénk koncentrálni.

Gyulaháza (16.)-Mándok (11.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapattal játszunk, sajnos, még nagyon kevesen vagyunk. Megpróbáljuk a hétvégén a lehető legjobb eredményt elérni.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Tartom annyira intelligensnek a játékosaimat, hogy az első fordulóban elkövetett hibákat nem fogják megismételni, hanem az elmúlt hetek játékával és hozzáállásával fognak előrukkolni. Már csak azért is mert a Gyulaháza jelenleg az utolsó a tabellán, hazai pályán minden ellenfelének megnehezítette a dolgát, szoros meccseket vívtak és már pontokat is szereztek.

Fehérgyarmat (10.)-Nagyhalász (2.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – A tabellán előttünk lévő csapatot fogadunk, hazai mutatónk nem valami acélos, ezen változtatnunk kell. Amennyiben sikerül, tapadhatunk a táblázat első harmadához, ellenkező esetben marad a középszer.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékosedzője: – Az első találatnak kiemelt jelentősége lesz, hazai botlásunkat szeretnénk feledtetni. Bízok a játékosaimban.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!