SZON - Sport - Megye I.

2018.10.26. 09:39

"Magas lóról lehet nagyot esni"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály következő fordulójában új edző is debütál.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály következő fordulójában új edző is debütál.

A forduló talán legnagyobb meccse a Nagyhalász és a Baktalórántháza összecsapása – a hazaiak négy hellyel jobban állnak, mint a Bakta, ám csak három ponttal előzik meg riválisukat. Ludánszki Istvánék két vereség után igyekeznek javítani, Gebri Pálék győzelemből érkeznek.

A Vásárosnamény nagy mérkőzést nyert legutóbb a Nyírgyulaj ellen, ám a siker áldozatokkal járt, így az eheti ellenfelükhöz, a listavezető Ibrányhoz hasonlóan foghíjasan várják a hétvégét. Madalina György csapatáról lekerült az a teher, amit a negyven bajnokit számláló veretlenségi széria okozott, ugyanakkor gyorsan javítana a botlás után.

Hosszú ideje veretlenek

A már megemlített gyulajiak sorozatban két meccsen maradtak alul, most az edzőváltáson átesett mátészalkaiakat fogadják, akiknek egyre égetőbb szüksége lenne a pontszerzésre.

A sereghajtó Gyulaházáról is elmondható ugyanez, Bardi Gáborék ahhoz a Csengerhez mennek, amely a tabella alsó felében tanyázó együttesek ellen rendre jól teljesít. Az első pozícióhoz mindinkább közelítő Nagyecsed a kiesés elől menekülő Tiszavasvárihoz látogat.

Több csapat is nagy sorozatot épített az utóbbi hetekben, kérdés, melyiküké folytatódik a hétvégén.

A Tarpára utazó Fehérgyarmat öt mérkőzés óta veretlen – a találkozót villanyfényben rendezik –, a hat meccse folyamatosan pontot szerző Tiszakanyár az előző öt fordulóban csupán három pontot gyűjtő Kisvárdával játszik, a Balkányt fogadó Mándok hét találkozó óta nem talált legyőzőre.

MK

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 12. forduló (14., ifi 12.), szakvezetői várakozások

Vásárosnamény (7.)–Ibrány (1.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nagyon sokba került nekünk a múlt heti fontos győzelem, szombaton nem kell attól tartanom, hogy többet fogok cserélni a megengedettnél. Az Ibrány remek mutatókkal rendelkező jó csapat, szeretném, ha játékosaim bebizonyítanák, mi sem vagyunk rosszak.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Egy vereséget túl lehet élni, mert gyorsan jön a javítás lehetősége. Viszont a tehetetlenség az megviseli az embert, van még négy mérkőzésünk, megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet.

Nyírgyulaj (5.)–Mátészalka (14.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Két vereség után hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékosedzője: – Közösen jutottunk idáig, talán a szerencse is elpártolt tőlünk, egy viszont biztos, nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Nekünk nincs mit veszteni Nyírgyulajban, a becsületes játék, a tisztes eredmény elérése a legfőbb célunk, ennek érdekében megpróbálom a fiúkat kicsit felrázni.

Tiszavasvári (15.)–Nagyecsed (2.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt héten buta hibákat vétettünk, melyeket a bajnokságnak ebben a szakaszában már nem engedhetünk meg magunknak. Hazai pályán pontot akarunk szerezni, ennek érdekében hátul jobban kell koncentrálnunk.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékosedzője: – A tabellán elfoglalt helyezések alapján könnyű mérkőzésnek tűnhet, azonban az ilyen meccsek szoktak balul elsülni. Nem lebecsülve a hazaiakat, a győzelem igényével lépünk pályára Vasváriban.

Tarpa (6.)–Fehérgyarmat (9.) (kezdés: 17.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Fájó volt a hétvégi vereség, főleg 3 győzelem után, de úgy gondolom, ez Nagyecseden a bőven belefér kategória, nekünk nem ott kell nyerni! Tudnék sok mindent mondani, de felesleges panaszkodni mindenkinek megvan a saját problémája, a lényeg úgyis az, amit kiviszünk a pályára! Megye egyről beszélünk, nincsenek 22–es keretek, itt 2–3 játékos kiesése szinte pótolhatatlan, rengeteg befolyásoló tényező van! Valaki reggel rosszul kel fel, sérülten játszik, nem edzett vagy dolgozik, összeveszett a párjával, esetleg közbejön valami “külső” tényező, ez az amatőr osztály “szépsége”! Céljaink nem változtak, a tabella sűrű, de a Gyarmat ellen egy olyan rangadó következik amin nagyon fontos lenne a három pont megszerzése és nem csak a csapatnak, de az értünk szorítóknak is!

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Két hasonló pozícióban levő csapat találkozik, ellentétes előjelekkel. Mi nyilván a hétvégi formánkat szeretnénk átmenteni, ha ez megvalósul akkor sikeresen térhetünk haza a szomszédból.

Kisvárda II. (11.)–Tiszakanyár (3.)

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Az utóbbi hetek gyenge szereplését szeretnénk javítani, de tudom, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a remek formában lévő Tiszakanyár ellen.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Magas lóról lehet nagyot esni. Mi magasan vagyunk, de nem lovon ülünk, így leesni sem tudunk. Tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi pozícióink nem a realitás, de mi jól érezzük itt magunkat, és minél tovább szeretnénk megőrizni ezt az állapotot. A három idegenbeli mérkőzésünkön négy pontot terveztem, most hatnál járunk, úgyhogy veszíteni már nem sokat tudunk szombaton, úgyhogy ennek szellemében megyünk Kisvárdára.

Csenger (13.)–Gyulaháza (16.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Szeretnénk folytatni a pontok gyűjtögetését, amire reális esélyünk is van, ha a hozzáállásunk olyan lesz mint a legutóbbi hétvégén a Mátészalka ellen.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Próbálunk a mérkőzésre felkészülni , bízom benne, hogy tisztességesen helyt tudunk állni az egyre jobb formába lendülő Csenger ellen.

Mándok (10.)–Balkány (12.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nem lesz egyszerű mutatvány, de ha a balkányi kulcsjátékosokat semlegesíteni tudjuk, akkor sikeresek lehetünk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Lelkileg padlón vagyunk mindannyian, sokadik meccsünket bukjuk el úgy, hogy simán három pontot kellett volna szereznünk. Vagy a védelemben, vagy a kapuban hibázunk, amivel eldöntjük a meccseket, de a legnagyobb probléma az, hogy rengeteg helyzetet puskázunk el. Innentől kezdve azt tudom mondani a fiúknak, hogy a becsületükért játszanak; én mindent megpróbáltam. Kíváncsian várom a hátralévő mérkőzéseinket.

Nagyhalász (4.)–Baktalórántháza (8.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékosedzője: – Elsősorban a védekezésünket kell rendbe raknunk, ekkor lehet esélyük egy igen jó ellenfél ellen a pontok megszerzéséhez.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Hosszú idő után sikerült hazai pályán nyernünk, szeretnénk folytatni ezt a sorozatot idegenben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!