SZON - Sport - Megye I.

2018.11.02. 13:41

"Tizenkilencre lapot húzok, megpróbálok a középpályásokból védőt faragni"

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Újabb meglepetésre készül a Gyulaháza, tizenkilencre húz lapot Mirgai László.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Újabb meglepetésre készül a Gyulaháza, tizenkilencre húz lapot Mirgai László.

A forduló rangadóját Tiszakanyáron rendezik. A negyedik helyen álló hazaiak az előző fordulóban elveszítették közel két hónapos veretlenségüket, ma a két vereség után a Bakta ellen talpra álló és a tabellán előttük álló Nagyhalász ellen javítanának. Új edzőjével a kispadján egy pontra volt jó a Mátészalka Nyírgyulajon, szombaton az Ibránytól kikapó Vásárosnaményt fogadják. Tempfli Imre, a hazaiak játékos-edzője bízik csapata múlt heti akaratos hozzáállásában. Baktán lép pályára a Fehérgyarmatot elpáholó Tarpa. Gebri Pál, a hazaiak mestere szeretné megörvendeztetni a hazai publikumot, tudja azonban, hogy nem lesz egyszerű dolguk. Az Ibrányt szorongató Nagyecsed vendége lesz a Mándok.

Nyolc meccs óta veretlenek

A vendégek nyolc meccs óta tartó veretlenségét törné meg a zsinórban három meccset behúzó hazai gárda. Madalina György, a listavezető Ibrány trénere magas színvonalú mérkőzést vár a Kisvárda ellen, az ellenfél kispadján ülő Erős Gábor szintén ezt gondolja, és bízik az idegenbeli sikerben. A hosszú idő után első győzelmét arató Gyulaháza a három mérkőzés óta nyeretlen Nyírgyulajt fogadja, a hazaiak mestere, Bardi Gábor reménykedik az újabb meglepetésben. Fehérgyarmatra látogat az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Tiszavasvári, a vendégeknek égetően szükségük lenne minden pontra. Alsóházi derbin fogadja a Balkány a Csengert. Mirgai Lászlónak kockáztatnia kell a mérkőzésen, négy kieső hátvédjét középpályásokkal pótolja. Három fordulóval a téli szünet előtt mindkét csapatnak rezeg a léc.

Mátészalka (14.)–Vásárosnamény (8.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Remélem, hogy múlt heti akarásunk ezen a hétvégén is meglesz. Eltiltás miatt vannak hiányzóink, de ez egy lehetőség azoknak, akik eddig kevesebbet léptek pályára, hogy bebizonyítsák, lehet rájuk számítani.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Az Szalka jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat. Múlt héten már be is bizonyították, hogy nem felejtettek el focizni, mi pedig bízunk abban, hogy két-három ­játékossal kiegészülve tudjuk hozni az idegenbeli formánkat.

Tiszakanyár (4.)–Nagyhalász (3.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – A hétvégén hosszú idő után maradtunk ismét pont nélkül, de ennek ellenére optimistán várjuk a Nagyhalász elleni mérkőzést. A vereség ellenére a csapat második félidei játékával elégedett voltam, de negyvenöt perc jó játék kevés volt a pontszerzéshez. Szombati ellenfelünk stabil csapat benyomását kelti, aki nemcsak az előző, hanem ebben a szezonban is kiegyensúlyozottan szerepel, így szoros mérkőzésre számítok.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – A múlt heti akaratunkat kell kivinni a pályára, akkor lesz esélyünk egy igen jó ellenfél ellen.

Baktalórántháza (9.)–Tarpa (5.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Az utóbbi időben hullámzó a csapat teljesítménye, hétvégén szeretnénk újra megörvendeztetni közönségünket, ami nem lesz egyszerű a jó formában lévő Tarpa ellen.

Márton István, a Tarpa edzője: – Ha elmegyünk idegenbe, általában egy pár embernek csokis lesz a gatyája! De most megpróbálom átverni a fiúkat, viszek magammal egy Tarpa-táblát…

Nagyecsed (2.)–Mándok (7.)

Ádámszki Róbert, A Nagyecsed játékos-edzője: – Jó formában lévő, régóta veretlen Mándokkal csapunk össze. Mi sem vagyunk rossz formában, remélem, egy jó mérkőzésen itthon tartjuk a három pontot.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Egy rutinos és nagyon jó csapat otthonába látogatunk, amit bizonyít a nagyecsedi együttes tabellán elfoglalt helyezése is. Ennek ellenére eredményesen szeretnénk lezárni a szombati mérkőzést.

Ibrány (1.)–Kisvárda II. (10.)

Madalina György, az Ibrány edzője: – Elvitathatatlan érdeme van Révész Attilának abban, ami Kisvárdán létrejött, a második számú csapat is az ő ötlete volt; különösen akkor, ha az eredeti céltól nem térnek el, később biztos profitálnak belőle. Hétvégén szeretnék szurkolója lenni a mérkőzésnek, mert taktikailag és technikailag biztosan jó színvonalú összecsapás várható.

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Úgy gondolom, hogy két nagyszerű csapat fog egymásnak feszülni, mindkét gárda játssza a focit, és abban bízom, hogy mi kerülünk ki győztesen.

Gyulaháza (15.)–Nyírgyulaj (6.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt heti sikerünket meglovagolva szeretnénk újra meglepetést szerezni. Bízom a három pont megszerzésében.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt hetek sikertelen szereplése után mély gödörbe taszítottuk magunkat, amiből jó lenne minél hamarabb kimászni.

Fehérgyarmat (11.)–Tiszavasvári (16.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – A tabella hazai győzelmet sejtet, csak nekünk ezek a meccsek okozzák a legtöbb gondot, ezért a héten úgy készülünk, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Elérkeztünk a bajnokság azon szakaszához, ahol a jó játékon túlmenően égetően fontos a pontok megszerzése. Ennek szellemében készülünk a héten, s mindent megteszünk annak érdekében, hogy tovább gyarapítsuk pontjaink számát.

Balkány (12.)–Csenger (13.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sajnos bebizonyosodott, amit már említettem, hogy képtelenek vagyunk pótolni négy hiányzónkat, akik hosszú távra kiestek a védelemből. Most tizenkilencre lapot húzok erre a három meccsre, megpróbálok a középpályásokból védőt faragni, hátha ők nem fognak annyit hibázni, és végre elöl is berúgjuk a helyzeteinket. Mert az legalább akkora probléma, mint a védekezésünk.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Nehéz helyzetben vagyunk, mert a kötelező pontokat sem tudjuk megszerezni. Megpróbáljuk összeszedni magunkat az utolsó három fordulóra, hogy minél több ponttal kezdhessük meg majd a tavasz szezont.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!