SZON - Sport - NYKK

2017.04.15. 20:20

Kék Cápák - Arról beszélnek majd, hogy mennyit fejlődtek

Nyíregyháza - Az Oroszlány elleni hazai vereséggel eldőlt: a következő évben is az NB I B csoportban szerepel a Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata.

Nyíregyháza - Az Oroszlány elleni hazai vereséggel eldőlt: a következő évben is az NB I B csoportban szerepel a Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata.

Az ilyen meccsek szoktak hosszabbításba torkollani: amikor mindkét félnek megvan az esélye a győzelemre, de azt kiengedik a kezükből. A pénteki Nyíregyháza Blue Sharks–OSE-Lions NB I B csoportos férfi negyeddöntőben már győztesnek látszott a vendégcsapat, ám poraiból feltámadt a Blue Sharks, és most már azt is tudjuk, ha 75–75-nél a reményt amúgy a sorra szerzett kosaraival visszahozó Bus Iván értékesíti az egyenlítését követő bónuszbüntetőt, akkor rendes játékidőben nyernek, és a párharcban kiegyenlítenek a hazaiak.

Így viszont jött a ráadás, amelynek öt percében szintén nyerhetett volna mindkét fél, ám az Oroszlány kerekedett felül, és 86–84-es sikere azt jelentette, hogy a párharcot is elvitte 2–0-val. A Nyíregyháza tehát nem jutott be a négy közé, vagyis a legutóbbi, 2002-2003-as idénnyel ellentétben, amikor utoljára szerepelt a másodosztályban, ezúttal nem sikerült kiharcolni az azonnali visszajutást, hanem még legalább egy évet az NB I B csoportban kell dekkolni.

– Ha majd a szezon végén értékeljük a csapattal a történteket, akkor arról fogunk beszélni, hogy mennyit fejlődtünk augusztus óta – mondta a január óta hazai pályán először elszenvedett vereség kapcsán Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – Ezt most is bebizonyítottuk, és szégyenkeznivaló nélkül jöhettünk le a pályáról.

A bajnokságnak azonban nincs vége, a nyíregyháziak az 5-8. helyért játszhatnak tovább, méghozzá a Debreceni EAC elleni párharcát minden bizonnyal 2–0-ra elveszítő MTK Törökbálinttal szemben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!