szon-sportoldal

2008.08.27. 11:47

Zokszó nélkül dolgoznak Zokival

<p>A kosarasberkekben csak Zokinak becézett Kmézics mester irányít, a játékosok pedig zokszó nélkül teszik a dolgukat. Napi öt órán keresztül. <dia width="900" height="700" alt="Zokszó nélkül dolgoznak Zokival 2008.08.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Zoksz__n_lk_l_dolgoznak_Zokival_2008_08_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Zokszó nélkül dolgoznak Zokival 2008.08.27." /></a></dia></p>

Merthogy a Marso-Vagép NYKK jelenleg tíz játékosból álló kerete napjában ennyi időt tölt a futó- és kosárlabdapályán valamint a konditeremben.
Brane Savic, Siska János, a két új szerzemény, Wehner Zoltán és Lekli József, Nagy Krisztián, Farkas Attila, no meg a fiatalok, Bus Milán, Mohácsi Máté, Csempesz Balázs és Makrai Márton reggelente kilenc órakor a Városi Stadion atlétikai pályáján kezd, majd átteszi székhelyét a bujtosi csarnokba, ahol előbb a konditerem, majd a küzdőtér vár rájuk. Eljön a dél, mire Kmézics Zorán a sípjába fúj, de délután már jön az újabb tréning, amikor a csarnokban két órán át pattog a labda.

– A felkészülés harmadik hetében járunk, a hosszú távú futásokkal már végeztünk, de az erőgyűjtés terén azért még vár ránk feladat – mondta Kmézics Zoran. – A teremben már taktikai jellegűek a gyakorlások, a védekezésen van a hangsúly, ezek alapelveit már tisztáztuk is. Meg kell dícsérnem a srácokat, kiválóan dolgoznak, Savic, Siska és Lekli mutatja a példát a fiataloknak, akik rengeteg energiát összpontosítanak a munkára. Ami még hiányzik a csapatból, az a tapasztalat, a méterek és a kilók, ezek pótlását a légiósoktól várjuk.
Merthogy kell-e mondani, a keret még korántsem végleges. Sitku Ernő a válogatottal vívja Eb-selejtezőit, a három további légiós közül pedig egyelőre csak a bedobó Mitar Trivunovics neve ismert. A szerb kosaras a jövő héten csatlakozik a kerethez.

– Szeretném, ha a jövő héten már tisztázódnának a szemyéli kérdések – mondja a csapat körül fegyelmet és rendet tartó Kmézics mester. – Már közel járunk a megegyezéshez egy amerikai hátvéddel, egyelőre a centerposzt nincs még megoldva, de akadnak jelöltjeink. Ami pedig a fiatalokat illeti, mindannyiójukra számítok, egyrészt azért, mert tehetségesek és jól dolgoznak, másfelől pedig azt szeretném, ha a bajnokság alatt is tizennégy játékosból állna a bővebb keret. Arról nem beszélve, hogy így hat-hét helyi kötődésű játékos lenne folyamatosan a csapatban, ami nagy-nagy pozitívum.

Ami a felkészülés további részét illeti, az első tornát a szlovákiai Iglón vívja a csapat szeptember 17-19. között, majd következik a hazai rendezésű viadal. A bajnoki rajt október 23-án esedékes, de meglehet, tétmeccsen hamarabb bemutatkozik az NYKK, hiszen a Közép-európai Liga meccsek közül kettőt szívesen lejátszana a gárda már a rajt előtt.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!