szon-sportoldal

2008.09.28. 19:24

MTK-Szpari ÉLŐ-ben a SZON-on!

<p>Budapest - Vasárnap este fél hattól az MTK ellen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. <STRONG>A mérkőzés eseményeiről élőben számoltunk be portálunkon!</STRONG><dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MTK_Ny_regyh_za_Spartacus_2008_09_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="MTK-Nyíregyháza Spartacus 2008.09.28." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari1.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari2.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari3.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari4.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari5.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/mtk-szpari6.avi/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>


 


Vége a meccsnek. MTK-Nyíregyháza Spartacus: 1-2.

94. perc: Gosztonyi 20 méteres lövését Lazareanu védte.

92. perc: Pátkai szabdarúgását az utolsó pillantban mentették a védők.

90. perc: 3 perc hosszabbítás. Újabb nyíregyházit kell ápolni. Miskolczi szorul ápolásra.

90. perc: Bal oldali szöglet: a labda veszélyesen érkezett, ám Lazareanu kitenyerelte a labdát.

90. perc: Ismét nagy MTK-helyzet, szerencsére Gosztonyi elügyetlenkedte.

89. perc: Veszélyes haza akció: fölé. A nyíregyházi kispadon izgatottan várják a meccs végét.

89. perc: Dossó került helyzetbe, ám 14 méterről magasan fölé lőtt. 

85. perc: Ramos passzolt Dossó elé, aki a 16-oson belül addig cselezgetett, míg szögletre nem szereltké. Miskolczi ívelte be a labdát, ami mindenki felé szállt, leginkább Odrobénát, aki nem találta el a labdát.

82. perc: Sztojkov botladozott, Hegedűshöz passzolt, 22 méteres lövése elkerülte a kaput. Sztojkovot lecserélték, Odrobéna állt a helyére.

80. perc: Miskolczi jobb oldali badobása után Sztojkovot szögletre szerelték. Ramos kezére pattant a beadás.

79. perc: Szabó ívelt egy szabadrúgást a kapu elé, ám nem lett belőle helyzet. Az MTK mindent egy lapra téve támad, így viszont fellazul a védelmük, ami veszélyes kontrákra ad esélyt a nyíregyháziaknak.

78. perc: Szabadrúgást kaptak a hazaiak 30 méterről. Vadnai gurított Pintér elé, ám a lövés nem volt sikeres.

Egyre paprikásabb a hangulat.

77. perc: Sztojkov ügyesen cselezgetett a bal oldalon, ám nem tudta átívelni a jobb oldalon érkező Miskolczi elé.

75. perc: Ramos tisztáz. Pátkai távoli bombáját bombázta ki a jobb felsőből Lazareanu. A bal oldali szögletet a hosszú sarokra próbálták csavarni sikertelenül.

74. perc:Ramost kell ápolni a pályán: Urbán úgy feldühítette magát, hogy a vendégjátékoshoz rohant.

Csere az MTK-nál: Hrepka helyet Szabó állt be

723. perc: Miskolczi jobbról passzolt a kapu elé, de Dossó elügyetlenkedte a helyzetet.

71. perc: A hazai drukkerek fügyülnek, mivel Lazareanu lasssan végzi el a kirúgást. A Szapri-drukkerek pedik időnként olléznak.

70. perc: Sztojkov villant meg a jobb oldalon, a berobbanó Ramos alig maradt le a labdáról.

67 perc: A vendégek is cserélnek: Bárányos helyett Miskolczi lép pályára. Révész Attila feltehetően a védekezést akarja megerősíteni ezzel a cserével.

64. perc: Rákapcsolt az MTK, újabb és újabb támadásokat dolgoznak ki.

63. perc: Pelényesinek mutatott fel sárgát a játékvezető.

60. perc: Dossó kapott jó labdát a 16-os vonalánál, cselezgetett, végül Zabos lövését blokkolták a védők.

Cserél az MTK: Kecskés helyett Lencse, és Nagy G. helyett .. a második cserén még tanakodnak... Gosztonyi állt be.

57. perc: Előbb Zabos és Perényi játszott szépen össze, majd Bárányos 18 méteres lövése suhant el a jobb kapufa mellett. A hazaiak alighanem cserélni fognak, mert ketten is nekivetkőztek.

54. perc: Egyre bátrabban játszik a Szpari, de jobb is, ha nem állnak vissza.

52. perc: Ismét villant a sárga: Goia kapta. Pátkai ívelt a kapu elé, de nem volt veszélyes a vendégek kapujára.

50. perc:  Zabos és Pátkai ugrott össze a oldalvonalnál. A játékvezető a nyíregyházi játékosnak sárgát mutatott fel.

48. perc: Remekül kezdte a második félidőt a Szpari! Váratlanul támadt a vendégcsapat, Sztojkov 12 méterről lőtt óriási gólt! Bár Végh beleért, kivédeni nem tudta. 1-2

46. perc: Bal oldali fővárosi szöglet, majd gyors kontrát indítottak a vendégek: Sztojkov 12 méterről lőtt a bal felső sarok mellé.

Változás a Szpari csapatában: Apostu helyett Dossó lép pályára. Talán Apostu sérülése lehet az ok?!

Javában melegítenek a játékosok. Hamarosan kezdődik a második félidő. Már kiérkeztek a csapatok a pályára.


A MTK játszott mezőnyfölényben. A Szpari 11-essel jutott vezetéhez. Sajnos a fővárosiak a hajrában kiegyenlítettek. Így a döntés a második félidőre marad.


Vége az első félidőnek. 1-1 az állás.

45. perc: Bárányos bal oldali beadását Végh kiöklözte.

44. perc: Nem sikerült... A hazaiak Urbán révén egyenlítettek: 8 méterről egy csel után a bal alsó sarokba lőtt az MTK-játékos. 1-1

42. perc: Zabos cselezgetett, ballal átívelt, de a hazaiak tisztáztak. Remélhetőleg kihúzza a Szpari a hátra lévő pát percet gól nélkül.

41. perc: Ramos visszatért a bokájára kapott rugás után. Lazareanu kapusnak frissítőt adtak.

39. perc: Ramost terítették le a felezővonalnál. A vendégek játékosát ápolni kellett az oldalvonalon túl.

37. perc: 25 méterről jött egy MTK-szabadrúgás, ám a hazaiak lövése nem okozoztt gondot.

Egyre csúszósabb a pálya, valószínűleg a párás levegőtől. Németh játékvezető is majdnem elesett.

35. perc: Ismét az MTK támad. Ám a Szpari védelme állja a sarat.

33. perc: Apostu állt a 11-es ponthoz. Belőtte, így 0-1-re vezet a Szpari. 0-1.

32. perc: Kezezés miatt Lambulicsnak sárga lapot mutatott fel a játékvezető, majd a partjelzővel konzultálva a 11-es pontra mutatott.

29. perc: Ramos előbb a bal oldalról lopakodott előre, majd lövésre előre futott, nem sokkal később mintegy 30 méterről lőtt kapura, a lövés majdnem meglepte Véghet. Időközben a vendégek közül Dossó és Szekeres elindult melegíteni.

24. perc: Goia vágta fel Urbánt a felezővonal közelében. Szabadrúgásból íveltek a kapu elé. Urbán ugratta ki Hrepkát, de lesen volt.

22. perc: Ramos indította a bal oldalon Sztojkovot, aki egy csel után középre lőtt, de nem volt érkező társ.

19. perc: Már másodszor próbálkozott kapu elé íveléssel az MTK, szerencsére sikertelenül, és Lazareanu is uralja a légteret. Sajnos még mindig csak a védekezésre futja a Szparinak.

13. perc: Kilépett a szorításból a Szpari: előbb Ramos lőtt ballal gyengécskén, majd Sztojkov jobb oldali beadása suhant el a hazai kapu előtt. A vengédszurkolók továbbra is hangosan bíztatják csapatukat.

9. perc: Rodenbücher próbálkozott beadással jobb szélről, ám Lazareanu lehúzta a labdát. Kontrából Apostu passzolt Bárányos elé, de a labda Végh kezében landolt.

8. perc: Az első komoly kelyzet: Kecskés jó 20 méterről lőtt mellé.

6. perc: Egy MTK-akció végén Urbán lesre futott, így harsant a sípszó. Továbbra is az MTK próbálkozik. A nyíregyháziak a védekezésre koncentrálnak.

2. perc: Szöglethez jutottak a hazaiak. Szerencsére a beívelés nem okozott gondot. Végh kapus lábbal a mezőnybe passzolta a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.


17:32: Rövid csúszás: a vendégek kapujában rosszul rögzítették a hálót.

17:30: Fehér-kékben az MTK, pirosban a Szpari.

Gyászszünettel kezdődik a kezdődik a mérkőzés.

A maroknyi lelkes szurkolótábor rázendített a "Harcoljatok! Harcoljatok!"-ra.


17:22: A csapatok bevonultak az öltözőbe, még egy gyors frissítőre, szerelésigazításra, és hamarosan kezdődhet a találkozóz. Az érdeklődés igen gyér. Talán ha félezren kíváncsiak az összecsapásra.

Révész Attila klubmenedzser nem leplezte felháborodását, hogy egy ilyen klub, mint az MTK öltözői nem éppen elsőosztályúak. Mint elmondta, már csak ezért is jó lenne nyerni.


17:00: Előbb a kapusok, majd a mezőnyjátékosok is kimentek a pályára. Elkezdődött a bemelegítés. A lelátókon egyelőre olyan 200 néző foglalhat helyet.

Garami József, a hazaiak mestere még a szomszédos BKV-Előre pályán nézi a tartalékok meccsét.


Kezdõcsapatok

MTK Budapest: Végh - Rodenbücher, Lambulics, Pintér Á., Vadnai - Nagy G., Zsidai, Pátkai, Kecskés - Hrepka, Urbán. Szakmai igazgató: Garami József

Nyíregyháza Spartacus: Lazareanu - Belényesi, Ambrusz, Goia, Perényi - Bárányos, Zabos, Hegedûs, Ramos - Sztojkov, Apostu. Klubmenedzser: Révész Attila


 

16:30: Nagy a mozgás az MTK székházában. A nyíregyházi játékosok egyelőre még az öltöző folyosóján melegítenek, ezek szerint 16:50-kor mennek ki a pályára.

A büfében régi ismerősök köszöntötték Vörit, Szabó Andrást, a nyírségiek mesterét. Az asztalnál Csökönyi Sándor elmaradhatatlan szivarjával beszélget barátaival. Minden bizonnyal már a meccs is szóbakerült közöttük.

A nyíregyháziak összeállítása változott az eredetihez képest, végül Miskolczi kimarad, helyére Belényesi kerül a jobbhátvéd posztjára.


Pontért buszoznak majd a Hungária körútra
A hétközi kupaforduló után ismét bajnoki pontokért meccselnek az élvonalbei focicsapatok. A kupában már nem érintett Spartacus, így a héten már a vasárnapi, MTK elleni idegenbeli meccsre koncentrálhatott.

Többet nyertek, mint három pont
A nyolcvanas évek nyíregyházi „aranycsapatának” mindössze egyszer sikerült, ami a maiaknak négy hónapon belül kétszer: legyőzni a Honvédot. A Szpari szereplése számokban 

Apostu a góllövőlista dobogóján
Labdarúgó gólvadászlista: rég volt ilyen, nyíregyházi csatár a labdarúgó élvonal harmadik legeredményesebb játékosa, a román Bogdan Apostu két újabb találatával immár hét gólnál tart.

Térdre kényszerített Honvéd
Miként négy hónappal ezelőtt, ezúttal is 3–0-ra győzte le a Budapest Honvédot a Nyíregyháza Spartacus, a hazai csapatból többen remekeltek, így a két gólos Apostu és a két asszisztot jegyző Miskolczi.

A hazai pályán még veretlen Nyíregyháza
A Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapata szombaton, 19 órától a Budapest Honvédot fogadta. A mérkőzés eseményeiről élőben számoltunk be a helyszínről!         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!