szon-sportoldal

2008.10.21. 12:34

Dobbantani akartak a ghánai álmozgássérültek

<p>Szerdán a Piremon a nyitómeccs egyik résztvevője a nyíregyházi, hétcsapatos Bajnokcsapatok Európa Kupaján.</p>

Véglegessé vált a szerdán Nyíregyházán kezdődődő ülőröplabda Bajnokcsapatok Európa Kupája mezőnye, végül hét együttes vesz részt a szombatig tartó tornán. Miként arról korábban beszámoltunk, nem kis kuriózumkánt két ghánai csapat is benevezett, és majdnem sikerült is a trükkjük. Aztán az európai szövetség csekkolásánál kiderült, hogy az afrikaiak harmincegy fős keretében egyetlen mozgássérült sem volt, egyszerűen csak "dobbantani"akartak Európába. A tervük meghiúsult és az orosz csapat is visszalépett, a világgazdasági válságra hivatkozva.

- A paralimpia után a legnagyobb rendezvény lesz a BEK-döntő, nemcsak Európában, hanem a világon. Hogy miért került ismét Nyíregyházára ilyen rangos esemény? A válasz egyszerű: a Piremon, a város és a megyei már bizonyított, hogy rangjának megfelelő színvonalon rendezzen meg egy ilyen rangos tornát, az eddig események garanciát adnak arra, hogy most is sikeres lesz a BEK-döntő - tudtuk meg a keddi sajtótájékoztatón Toraly Thorkildsentől, az Európai Ülőröplabda Szövetség (ECVD) elnökétől.

A szervezők így egy négyes és egy hármas csoportot alakítottak ki. A csoportmeccsek után az első két helyezet jut tovább a felsőágra. Itt kieséses rendszerben döntik el. A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei az 5-7. helyezéseket körmérkőzéssel döntik el. A nyíregyházi Piremon szerdán a nyitómeccset az ukrán Slavutics csapatával játssza. A döntőt szombaton 17 órakor kezdik, a mérkőzésekneka Tiszavasvári úti új sportcsarnok ad otthont.

Csoportbeosztások

A-csoport: OKI Banja Luka (szerb), OKI Fantomi (bosnyák),

TSV Bayer Leverkusen (német)
B-csoport: Piremon (magyar), Slavutics (ukrán), IOK Zágreb

(horvát), SDI Spid (bosnyák)

A csoportmeccsek menetrendje

Szerda
A-csoport: Bajna Luka–Fantomi 17.30.
B-csoport: Piremon–Slavutics, 16.30. Zagreb–Spid, 18.30.

Csütörtök
A-csoport: Bayer–Fantomi, 11. Banja Luka–Bayer, 16.
B-csoport: Spid–Slavutics, 10. Piremon–Zagreb 12. Slavutics–Zagreb

17. Spid–Piremon 18.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!